Kącik kulinarny

Kącik kulinarny
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Logowanie






Nie pamiętam hasła
Aktualności
"Dziś uczeń,jutro mistrz" cz.1
Wpisał: Ewa Bielak   
21.03.2017.

 13 marca 2017 r. odbyły się pierwsze zajęcia warsztatowe „Dziś uczeń, jutro mistrz”, które zapoczątkowały cykl zajęć sponsorowanych i prowadzonych przez przedstawicieli firmy Transgourmet Selgros cash & carry. Zajęcia prowadzić będą Szefowie Kuchni i Doradcy Kulinarni Selgrosu Cash&Carry i Transgourmet, Pan Krystian Zalejski, który wiedzę i umiejętności zdobywał we Włoszech, Francji i Hiszpanii pracując w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelina oraz w hotelach należących do sieci Relais&Chateaux, był prywatnym kucharzem Ambasadora Wielkiej Brytanii w Polsce, prowadził autorski program emitowany w TVN Warszawa Smaki Miasta, był współprowadzącym SmaczneGo w TVP2 oraz Pan Karol Lisiński, który jest absolwentem naszej szkoły i jak sam o sobie mówi kucharzem z wykształcenia i zamiłowania, jest magistrem zarządzania gastronomią i hotelarstwem, specjalistą w zakresie żywienia zbiorowego a doświadczenie zdobywał w prestiżowych placówkach gastronomicznych w Warszawie.
W pierwszych zajęciach z tego cyklu uczestniczyła klasa 1 a TGH o specjalizacji technik żywienia i usług gastronomicznych. Tematem warsztatów była charakterystyka makaronów i sosów oraz ich wykorzystanie w produkcji potraw. Uczniowie mieli okazję sami wyprodukować różne rodzaje makaronów oraz dokonać ich oceny towaroznawczej.

Fotorelacja:

Zmieniony ( 21.03.2017. )
 
Rekrutacja ZSG 2017/18
Wpisał: Ewa Bielak   
19.03.2017.

rekrutacjaCzytaj dalej: Rekrutacja- informacja dla kandydatów o profilach klas ZSG

17408153_1297785893591499_1836673617_o

Zmieniony ( 19.03.2017. )
 
Z wizytą u Rzeckiego
Wpisał: Ewa Bielak   
16.03.2017.

„ Kiedy znów zakwitną białe bzy… czyli literackie historie oraz tajemnice ogrodów i parków warszawskich"

W dniu 16 marca w naszej szkole odbyły się drugie zajęcia projektowe Warszawskich Inicjatyw Edukacyjnych. Pani Ewa Bielak i pani Iwona Namysław po raz kolejny zrealizowały ścieżkę międzyprzedmiotową, która stanowi innowacyjne działanie, polegające na połączeniu profilu zawodowego szkoły z kształceniem literackim pod hasłem projektowym , powiązanym z Rokiem Czytelnictwa w szkołach polskich.

Celem projektu jest zapoczątkowanie wszechstronnego, interdyscyplinarnego zbadania tradycji rekreacyjno-twórczej Warszawy pozostałej po przedwojennej kulturze miejskiej.Projekt został zrealizowany przy ogromnym wsparciu pani Anety Czarnoty, która zorganizowała zaplecze formalne w postaci produktów kulinarnych- dzięki porozumieniu szkoły z firmą Selgros .Część niezbędnych materiałów została również zagwarantowana przez Fundację VIVA. Uczniowie klasy II c mogli zaprezentować swe umiejętności zawodowe, a także osobowe, bowiem prezentacja "potraw śniadaniowych Rzeckiego" odbyła się w sali polonistycznej, podczas wirtualnego "Spaceru warszawskiego" śladami bohaterów "Lalki". Gościem honorowym uczniów ZSG była dyrektor naczelna ZSG- pani Marzena Cieślak. Serdecznie dziękujemy za wsparcie i pomoc w organizacji eventu!

26a

 

Zmieniony ( 16.03.2017. )
Czytaj całość…
 
««  start « poprz. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast.  » koniec »»

Pozycje :: 1 - 3 z 414
© 2017 Z Życia Szkoły
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.