Kącik kulinarny

Kącik kulinarny
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Logowanie






Nie pamiętam hasła
Aktualności arrow Szkoła arrow Metody nauczania w ZSG

Lubimy uczyć ciekawie

MISJA SZKOŁY

Nauka w szkołach powinna być prowadzona w taki sposób, aby uczniowie uważali ja za cenny dar, a nie za ciężki obowiązek.

/Albert Einstein/

 

 

  • W ZSG od 2002 roku jest realizowany program edukacyjny ”Kultura w słowie i  smaku zaklęta”, który łączy w sobie kształcenie artystyczno-kulturowe z profilem zawodowym szkoły.
  • W szkole są realizowane projekty edukacyjne i kulturowe, w tym europejskie i Warszawskich Inicjatyw Edukacyjnych.
  • Uczniowie biorą udział w konkursach, równiez w zagranicznych. 
  • Ideą programów i projektów jest wyzwalanie potencjału twórczego uczniów poprzez stosowanie aktywizujących metod nauczania w czasie lekcji nie tylko ogólnokształcących , lecz również zawodowych ( drama edukacyjna, projekt, panel dyskusyjny) oraz form medialno- teatralnych w trakcie lekcji i zajęć pozalekcyjnych (etiudy filmowe, teatr małych form, wywiad dziennikarski, fotografia reportażowa, projekt graficzno-plastyczny, techniki multimedialne, komputerowe i cyfrowe (VOKI, multibooki , tablica interaktywna) piosenka i taniec).
  • Uczniowie łączą naukę zawodu (technologia gastronomiczna, hotelarstwo– obsługa konsumenta i in.) z treściami literackimi , historycznymi, znajomościa języków obcych  i wiedzą z nauk ścisłych. Integralną częścią programu są coroczne „Obiady czwartkowe” i sesje kulturowe tworzące tradycję i ceremoniał szkoły.
  • Opiekę formalną nad realizacją założeń programu sprawuje dyrekcja ZSG, głównymi realizatorami w ciągu ostatnich lat byli przedstawiciele Szkolnego Zespołu Wspierania Uzdolnionych.
  • Szkoła uzyskała certyfikaty: WARS i SAWA, SZKOŁA Z POMYSŁEM NA KULTURĘ, SZKOŁA ODKRYWCÓW TALENTÓW, SZKOŁA SUKCESU, ZŁOTA SZKOŁA, VARSAVIANISTYCZNA SZKOŁA.
  • Za ostatnie lata owocnej działalności Szkoła otrzymuje szczególne podziękowania od Prezydenta m.st. Warszawy i Dyrektor Biura Edukacji , a wcześniej od Dyrektora WCIES– w szczególności za zorganizowanie ogólnowarszawskiej VII KREATYWNEJ BIESIADY U WARSA I SAWY, a także od Towarzystwa Przyjaciół Warszawy za prowadzenie szkolnych Kursów Wiedzy o Warszawie.
  • Realizujemy  innowację metodyczną (KOiW nr 6/2011/2012).
  • Uczeń Zespołu Szkół Gastronomicznych –twórcą,  animatorem i użytkownikiem kultury europejskiej . Zintegrowane nauczanie międzyprzedmiotowe w zakresie edukacji kulturowej   poprzez połączenie profilu zawodowego szkoły  z treściami ogólnokształcącymi i twórczością artystyczną w celu zwiększenia potencjału oraz  predyspozycji zawodowych i osobowych absolwentów .


Biesiada u Warsa i Sawy
Wpisał: Ewa Bielak   
03.03.2013.
Wybrany obraz
 
Aktywne metody nauczania w ZSG
Wpisał: Ewa Bielak   
03.03.2013.
Wybrany obraz
Zmieniony ( 03.03.2013. )
 
Aktualności ZSG
Wpisał: Ewa Bielak   
03.03.2013.
Wybrany obraz
Zmieniony ( 03.03.2013. )
 
««  start « poprz. 1 2 3 nast.  » koniec »»

Pozycje :: 13 - 15 z 15
© 2017 Z Życia Szkoły
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.