Kącik kulinarny

Kącik kulinarny
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Logowanie






Nie pamiętam hasła
Aktualności arrow Dla Uczniów arrow Osiągnięcia Uczniów

    ZSG - Liderem Edukacji Certyfikaty uzyskane przez Szkołę

















Sukces w Erfurcie
Wpisał: Ewa Bielak   
03.11.2016.

SREBRNY I BRĄZOWY MEDAL DLA POLSKICH KUCHARZY NA MIĘDZYNARODOWEJ OLIMPIADZIE KULINARNEJ W ERFURCIE 2016

22 października 2016 r. Narodowa Reprezentacja Polskich Kucharzy zdobyła medale w dwóch konkurencjach. Wyśmienite wykonanie efektownych potraw dało naszym kucharzom srebrny i brązowy medal. W tym prestiżowym wydarzeniu wzięli udział utalentowani adepci naszej szkoły!

W składzie kadry Narodowej Polski Juniorów Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni znajdują się absolwenci i obecni uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych: Mateusz Reszczyk, Adrianna Bąk z klasy 4 e, Daniel Warszawski z klasy 4 f . Przed wydarzeniem Olimpijczycy wytrwale i ciężko trenowali w Akademii Kulinarnej w Ożarowie Mazowieckim. Dzięki sumiennej pracy i wielkiemu wysiłkowi udało się osiągnąć tak wspaniały wynik.
Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!

Zmieniony ( 16.02.2017. )
 
Wielki sukces uczniów ZSG
Wpisał: Ewa Bielak   
19.09.2016.
daniel_stronaNasi uczniowie – Adrianna Bąk (kl. 4 E) oraz Daniel Warszawski (kl. 4 F), zakwalifikowali się do Kadry Narodowej Polski Kucharzy Juniorów Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Tym samym wezmą udział w Międzynarodowej Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie, która odbędzie się w dniach 22-25 października bieżącego roku. Gratulujemy!
Zmieniony ( 25.09.2016. )
 
SUKCES naszych uczniów w XL Olimpiadzie Wiedzy i Umiejętności Rolniczych
Wpisał: Ewa Bielak   
06.06.2016.

Nasi uczniowie- Mariola Gałązka, tegoroczna absolwentka naszej szkoły oraz Janek Kałuski, uczeń klasy 3 gT zdobyli tytuły laureatów XL Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych!

Gratulujemy wielkiego sukcesu!

Zmieniony ( 06.09.2016. )
 
I MIEJSCE I GRAND PRIX DLA NASZYCH UCZENNIC
Wpisał: Ewa Bielak   
06.06.2016.

 

   W dniu 28. maja 2016 roku  nasze uczennice- Monika Kowalewska i Sylwia Zawadzka zdobyły I miejsce i GRAND PRIX w VIII Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś".
Rywalizacja konkursowa odbyła się na podzamczu Hotelu *** Zamek w Pułtusku-Dom Polonii.Zapraszamy do zapoznania się ze sprawozdaniem:

VIII EDYCJA KONKURSU KULINARNEGO

GRATULUJEMY SUKCESU! Zapraszamy do obejrzenia fotogalerii:

FOTOGALERIA KONKURSOWA

Zmieniony ( 06.06.2016. )
 
WIELKI SUKCES NASZYCH UCZNIÓW W OLIMPIADZIE WIEDZY I UMIEJĘTNOŚCI ROLNICZYCH
Wpisał: Ewa Bielak   
28.04.2016.

 

22. kwietnia 2016 r. Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie odbyły się eliminacje okręgowe XL edycji Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych. Stawką był awans do finału prestiżowego konkursu i szansa na zdobycie indeksu wymarzonej uczelni. Nasi uczniowie odnieśli sukces, Mariola Gałązka zajęła pierwsze miejsce (w bloku gastronomia), zdobywając 107 punktów, natomiast Janek Kałuski (w bloku technologia żywności) zajął drugie miejsce, zdobywając 103 punkty. Gratulujemy!


Zmieniony ( 06.09.2016. )
 
Eliminacje do konkursów kulinarnych
Wpisał: Ewa Bielak   
19.04.2016.

Dnia 13.04.2016 roku odbyły się eliminacje do kulinarnej Kadry Poznańskiej. Tematem konkursu było oryginalne danie w nowoczesnej aranżacji. W recepturze należało zastosować następujące produkty: sandacz, czerwona komosa ryżowa, kumkwat, miód wielokwiatowy.

Do konkursu „Kuchnia Polska wczoraj i dziś” 2016 zakwalifikowano następujące drużyny:

  • Monika Kowalewska i Sylwia Zawadzka
  • Kacper Styczeń i Krzysztof Wyganowski


Do międzynarodowego konkursu kulinarnego „Les chefs en Or 2016” - Selgros zakwalifikowano następujące drużyny:

  • Jakub Małkowski
  • Maciej Warzecha
  • Grzegorz Król
  • Dominik Zając
  • Kacper Styczeń
  • Krzysztof Wyganowski

Zapraszamy do obejrzenia prezentacji pani Iwony Namysław i pani Lidii Łojek:  ELIMINACJE 

 

Zmieniony ( 06.09.2016. )
 
««  start « poprz. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast.  » koniec »»

Pozycje :: 13 - 18 z 161
© 2017 Z Życia Szkoły
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.