Kącik kulinarny

Kącik kulinarny
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Logowanie






Nie pamiętam hasła
Aktualności arrow Szkoła arrow Praktyczna Nauka Zaw.


Lekcje procesów technologicznych
Wpisał: Ewa Bielak   
21.02.2017.

W dniu 27.01. 2017 (piątek) gościł w Naszej szkole Pan Łukasz Gołębiewski JUNIOR SOUS CHEF oraz Pani Ewa Ślaz CHEF DE PARTIE pracownicy Hotelu Hilton, którzy w ramach współpracy i opieki patronackiej nad Zasadniczą Szkołą Gastronomiczną przeprowadzili lekcje Procesów Technologicznych, w których udział wzięli uczniowie klasy 2aZ oraz 2bZ.

Zajęcia przeprowadzone były w formie warsztatów kulinarnych - uczniowie wraz z szefami sporządzali potrawy na bazie różnych gatunków sałat i owoców morza. Na zakończenie zajęć uczniowie wraz z Panią Ewą Ślaz wykonali deser kuchni włoskiej tiramisu. Zajęcia cieszyły się dużym zainteresowaniem uczniów, natomiast Szefowie pozytywnie ocenili umiejętności i tempo pracy Naszej młodzieży. Wkrótce planowana jest kolejna wspólna lekcja uczniów ZSG z szefami Hotelu Hilton.

Materiał zdjęciowy

 
Turniej "W krainie dobranocek"
Wpisał: Ewa Bielak   
21.02.2017.

XXII edycja Turnieju na Najlepszego Ucznia w zawodzie Cukiernik ,,W krainie dobranocek”
      25 stycznia 2017 r. w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Majdańskiej w Warszawie odbył się etap XXII edycji Turnieju na Najlepszego Ucznia w zawodzie Cukiernik. Temat przewodni konkursu ,,W krainie dobranocek”.
      Konkurs składał się z etapu pisemnego i praktycznego. Etap pisemny eliminacji szkolnych przeszli Angelika Ogonowska oraz Marek Szybowski uczniowie klasy 3 c ZSG w zawodzie Cukiernik.
Przed etapem praktycznym uczniowie pisali test teoretyczny w którym zdobyli największą liczbę punktów. Etap praktyczny polegał na wykonaniu tortu z dekoracją, babeczek bankietowych i figurek z dowolnego surowca. Angelika Ogonowska zajęła III miejsce. Gratulujemy!!!

Przygotowaniem teoretycznym do Turnieju zajmowała się: Aneta Czarnota – Kołcoń, przygotowaniem praktycznym uczniów do turnieju zajmowali się: Lidia Górska, Ewa Żochowska i Dariusz Wierzbicki

 
««  start « poprz. 1 2 3 4 5 6 7 8 nast.  » koniec »»

Pozycje :: 1 - 2 z 16
© 2017 Z Życia Szkoły
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.