Kącik kulinarny

Kącik kulinarny
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Logowanie






Nie pamiętam hasła
Aktualności arrow Szkoła arrow Praktyczna Nauka Zaw.


"Dziś uczeń,jutro mistrz" cz.1
Wpisał: Ewa Bielak   
21.03.2017.

 13 marca 2017 r. odbyły się pierwsze zajęcia warsztatowe „Dziś uczeń, jutro mistrz”, które zapoczątkowały cykl zajęć sponsorowanych i prowadzonych przez przedstawicieli firmy Transgourmet Selgros cash & carry. Zajęcia prowadzić będą Szefowie Kuchni i Doradcy Kulinarni Selgrosu Cash&Carry i Transgourmet, Pan Krystian Zalejski, który wiedzę i umiejętności zdobywał we Włoszech, Francji i Hiszpanii pracując w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelina oraz w hotelach należących do sieci Relais&Chateaux, był prywatnym kucharzem Ambasadora Wielkiej Brytanii w Polsce, prowadził autorski program emitowany w TVN Warszawa Smaki Miasta, był współprowadzącym SmaczneGo w TVP2 oraz Pan Karol Lisiński, który jest absolwentem naszej szkoły i jak sam o sobie mówi kucharzem z wykształcenia i zamiłowania, jest magistrem zarządzania gastronomią i hotelarstwem, specjalistą w zakresie żywienia zbiorowego a doświadczenie zdobywał w prestiżowych placówkach gastronomicznych w Warszawie.
W pierwszych zajęciach z tego cyklu uczestniczyła klasa 1 a TGH o specjalizacji technik żywienia i usług gastronomicznych. Tematem warsztatów była charakterystyka makaronów i sosów oraz ich wykorzystanie w produkcji potraw. Uczniowie mieli okazję sami wyprodukować różne rodzaje makaronów oraz dokonać ich oceny towaroznawczej.

Fotorelacja:

Zmieniony ( 21.03.2017. )
 
Lekcje procesów technologicznych
Wpisał: Ewa Bielak   
21.02.2017.

W dniu 27.01. 2017 (piątek) gościł w Naszej szkole Pan Łukasz Gołębiewski JUNIOR SOUS CHEF oraz Pani Ewa Ślaz CHEF DE PARTIE pracownicy Hotelu Hilton, którzy w ramach współpracy i opieki patronackiej nad Zasadniczą Szkołą Gastronomiczną przeprowadzili lekcje Procesów Technologicznych, w których udział wzięli uczniowie klasy 2aZ oraz 2bZ.

Zajęcia przeprowadzone były w formie warsztatów kulinarnych - uczniowie wraz z szefami sporządzali potrawy na bazie różnych gatunków sałat i owoców morza. Na zakończenie zajęć uczniowie wraz z Panią Ewą Ślaz wykonali deser kuchni włoskiej tiramisu. Zajęcia cieszyły się dużym zainteresowaniem uczniów, natomiast Szefowie pozytywnie ocenili umiejętności i tempo pracy Naszej młodzieży. Wkrótce planowana jest kolejna wspólna lekcja uczniów ZSG z szefami Hotelu Hilton.

Materiał zdjęciowy

 
««  start « poprz. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 nast.  » koniec »»

Pozycje :: 1 - 2 z 17
© 2017 Z Życia Szkoły
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.