Kącik kulinarny

Kącik kulinarny
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Logowanie






Nie pamiętam hasła
Aktualności arrow Dla Uczniów arrow Odkrywamy talenty arrow Ekologiczne szkolenie kulinarne
Ekologiczne szkolenie kulinarne
Wpisał: Ewa Bielak   
19.04.2016.

 Szkolenie w ZSG "Planeta 21"

Dziś w naszej szkole odbyło się ekologiczne szkolenie kulinarne zorganizowane z inicjatywy pani kierownik praktyk zawodowych - Anety Czarnoty -Kołcon. Dzisiejszymi opiekunkami szkolenia były -pani wicedyrektor Marzena Cieślak oraz przewodniczaca Komisji Gastronomicznej ZSG- pani Eugenia Ķościk. W trakcie szkolenia dyrektor Jolanta Litniewska , wicedyrektor Marzena Cieślak oraz Lidia Górska dyskutowały z Gośćmi oraz młodzieżą na temat ochrony lokalnych ekosystemów. Szkolenie zorganizowano w porozumieniu z Hotelem Mercure, realizującym Program Planet 21.
PLANET 21 to program obejmujący 21 zobowiązań podjętych przez sieć hoteli na całym świecie na rzecz zrównoważonego rozwoju naszej planety.
Zdrowie, środowisko naturalne, emisja dwutlenku węgla, innowacje, rozwój lokalny, praca i dialog oraz inne to cel działań czyli 21 zobowiązań, na których skorzysta nie tylko Ziemia, ale przede wszystkim istoty żywe.Ludzie.My.
Wraz z pracownikami, gośćmi i partnerami Hotel Mercure nieustannie pracuje nad wprowadzaniem zrównoważonych zmian nie tylko we wszystkich swoich hotelach, ale również w szkołach, aby uczniowie zrozumieli, że należy POZNAĆ i zmienić niezdrowe i przestarzałe nawyki żywieniowe i życiowe w celu polepszenia stanu swojego zdrowia i samopoczucia..
Pracownicy Hotelu Mercure wierzą, że możliwy jest zrównoważony rozwój naszej planety. Wierzą w to również inne podmioty na całym świecie. Czas, aby uwierzyć w to, co jest prawdą, a nie stereotypem i reklamą niezdrowego stylu życia.Program Planet 21 obejmuje 7 filarów, 21 zobowiązań aż w 90 krajach!
Czas na zmianę .Czas na przebudzenie!
W szkoleniu wzięła udział klasa I C (Klub Ekologa) z wychowawczynią Ewą Bielak (przewodniczącą Komisji ds.Promocji Ekologii). Szkolenie prowadzili szefowie kuchni hotelu Mercure. Szef Kuchni w firmie Mercure Warszawa Centrum, pan Marek Niemiec wraz z profesjonalną asystą mistrzów technologii gastronomicznej prezentowali uczniom techniki obróbki warzyw i ryb, wskazując na światowe trendy w dietetyce i gastronomii, polegające na doborze jedynie świeżych i nieprzetworzonych składników żywieniowych. Dowiedzcie się więcej o prozdrowotnych dokonaniach Hotelu Mercure!
http://www.mercure.com/…/merc…/sustainable-development.shtml

Because the environment is the raw material of tourism

Our Group has assessed this in 1974. Since then, we have kept on pushing the lines. Because we are far more than a leader, located in more than 90 countries. Because we are like a city welcoming every day 500,000 guests, providing water, energy, food…
With Planet 21, we take commitments for 2020, with the ambition to drive the change towards Positive Hospitality, wherever we are.

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć poniżej i na facebooku ZSG.

 

 

 

Zmieniony ( 05.07.2016. )
 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »
© 2017 Z Życia Szkoły
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.