Kącik kulinarny

Kącik kulinarny
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Logowanie






Nie pamiętam hasła
Aktualności arrow Dla Uczniów arrow Edukacja Ekologiczna arrow Światowy Dzień Wegetarianizmu w ZSG
Światowy Dzień Wegetarianizmu w ZSG
Wpisał: Ewa Bielak   
03.10.2016.

W naszej szkole obchodziliśmy Światowy Dzień Wegetarianizmu, który w tym roku wypadł w sobotę, 1 października.Uroczystość została przeprowadzona symultanicznie czyli w różnych przestrzeniach szkoły. W akcji uczestniczył Samorząd Uczniowski pod opieką pani Katarzyny Goliszewskiej. Było smacznie, zdrowo, wesoło i jak zwykle kolorowo! Natomiast Klub Ekologa ZSG ( klasa IV f i II c) pod opieką pani Ewy Bielak i pani Iwony Namysław prezentował swe umiejętności kulinarno-kulturowe, przedstawiając zdrowe i smaczne dania wegetariańskie. W rolach głównych wystąpiły warzywa, strączki, kasze, sery, oliwy i ziołowe dodatki, a zdrowymi, nieprzetworzonymi surowcami zarządzali: Daniel Warszawski, Mateusz Górny, Magda Kur, Bartek Sobolewski, a pomagali im: Andrzej Biedroń i Dominik Gruchalski. Większość dekoracji stołu i sal została przygotowana przez Kingę Woźniak. W części sal lekcyjnych pozostali uczniowie degustowali przysmaki wegetariańskie, w tym pyszne tarty śródziemnomorskie. Dyrekcja szkoły dokonała oceny merytoryczno-formalnej prezentowanych potraw, zgodnie ze wskaźnikami zawodowymi.Pani Dyrektor Marzena Cieślak podziękowała uczniom za rozwijanie idei i stylu zdrowego życia i żywienia, wskazując, jak ważna jest znajomość problematyki ekologicznej dla zrównoważonego rozwoju człowieka i środowiska.
Wkrótce zaprezentujemy smaczne menu z recepturami.

Zmieniony ( 03.10.2016. )
 
następny artykuł »
© 2017 Z Życia Szkoły
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.