Turniej na Najlepszego Ucznia

Szanowni Państwo! Miło nam poinformować, ...

Czytaj wiecej

Tydzień Kuchni Włoskiej

Po raz kolejny w Naszej Szkole odbył się ...

Czytaj wiecej

Kongres Szkół Zawodowych

24 listopada 2017 r. w Centrum Kreatywności ...

Czytaj wiecej

I miejsce uczniów ZSG!

17 listopada 2017 r. w Zespole Szkół ...

Czytaj wiecej

Sapere Auso

Jesteśmy dumni! Po  raz kolejny nasz uczeń, ...

Czytaj wiecej

Rok dla Niepodległej

Inicjatywy ZSG związane z drogami Polaków do ...

Czytaj wiecej

I miejsce w DORAM

8 grudnia 2017 r. w Centrum Techniki Kulinarnej DORAM w ...

Czytaj wiecej

Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności

XXII Ogólnopolska Olimpiada  Wiedzy  o  Żywieniu  ...

Czytaj wiecej

Dziś uczeń, jutro mistrz - Akademia Kulinarna

Akademia Kulinarna - etapy działań Etap ...

Czytaj wiecej

Prev Next

Profil

W procesie dydaktyczno-wychowawczym kładziony jest nacisk na wiedzę ogólną, kształcenie zawodowe i językowe (uczymy języka angielskiego, niemieckiego i rosyjskiego) oraz rozwój prospołeczny i kulturowy uczniów. W naszej szkole działają liczne koła zainteresowań (zawodowe, artystyczne, literackie, historyczne, naukowe, ekologiczno-prozdrowotne i językowe), organizowane są zajęcia sportowe, wycieczki turystyczno-krajoznawcze, konferencje, konkursy, sesje naukowe, debaty i imprezy artystyczno-rocznicowe, a także pozaszkolne warsztaty edukacyjne i wykłady popularnonaukowe oraz zajęcia laboratoryjne na różnym poziomie zaawansowania dla uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych.

W miniony czwartek, 8 czerwca,  odbyły się w naszej szkole niecodzienne warsztaty dla uczniów, które poprowadził tegoroczny absolwent, Jan Kałuski.
Janek uzyskał w ubiegłym roku szkolnym stypendium dla uczniów szkół zawodowych  w ramach projektu „ Mazowsze - stypendia dla uczniów szkół zawodowych”. Uzyskane fundusze przeznaczył na pogłębianie swoich zainteresowań w dziedzinie cukiernictwa. Uczestniczył m.in. w dwóch kursach dotyczących rzeźbienia w masie cukrowej oraz nabył stosowne narzędzia i fachową literaturę.
Nasz absolwent podzielił się zdobytymi umiejętnościami i nabytą wiedzą z koleżankami i kolegami z klas pierwszych i drugich, organizując dla nich warsztaty, w czasie których uczyli się wykonywania kwiatów z masy cukrowej. Zaprezentował różne techniki wykonywania kwiatów i elementów dekoracyjnych z masy cukrowej.
Pod jego okiem „rozkwitły’’ barwne anemony, misterna lawenda, różnorodne storczyki i egzotyczne hortensje, wywołując zachwyt  zarówno samych twórców, jak i opiekujących się grupą oraz odwiedzających salę nauczycieli.
Być może wśród uczestników  warsztatów objawi się kolejny wielki talent a apetyt na stypendia wzrośnie? Dziękujemy Jankowi i życzymy mu dalszych, zwłaszcza słodkich, sukcesów!
                                                Opiekun stypendysty - Elżbieta Zarębska

 

VADEMECUM GIMNAZJALISTY


Współpracujemy z:

Selgros Cash&Carry  

 World Chefs

 Makro

 

Transgourmet

 The Westin

 

 Naturel

 

Hilton

 Courtyard

  Mamaison

 

Orbis

Bristol

 Butchery

 

Dora Metal

 Sheraton

Atelier amaro

 

 

 Amber

  Brasserie

Kontakt

00-680 Warszawa
ul.Poznańska 6/8
tel./fax: +48 22 628 56 28
e-mail: sekretariat(at)admzsg.edu.pl

warsztaty: +48 22 621 73 15
e-mail: warsztaty(at)admzsg.edu.pl

Ogłoszenia

Biuletyn Informacji PublicznejBiuletyn Informacji Publicznej                                 

prof.Eugeniusz PijanowskiStrona poświęcona patronowi Eugeniuszowi Pijanowskiemu

Archiwum ZSG do 2017Archiwum szkolne ZSG do 2016

Lokalizacja