XVI Obiad czwartkowy

 7 czerwca w naszej szkole odbyła się uroczysta ...

Czytaj wiecej

Sukces w Pułtusku!

Wielki sukces naszych uczniów! W sobotę, 2 czerwca na ...

Czytaj wiecej

Turniej Najlepszy Kucharz - Finał

Aktualizacja 17.05 17 maja w Centrum Techniki Kulinarnej ...

Czytaj wiecej

JESTEŚMY LAUREATAMI

  JESTEŚMY LAUREATAMI „Szkoła zawodowa ...

Czytaj wiecej

Talenty ŚFMT

W dniu 9 kwietnia odbyło się uroczyste wręczenie ...

Czytaj wiecej

Sukces w Lublinie!

W dniach w dniach 22 – 24 marca 2018 r. w Zespole Szkół ...

Czytaj wiecej

Finaliści OWŻ

W dniach 15-16 marca 2018 r., po raz pierwszy, dwójka ...

Czytaj wiecej

Sukces w Wyszkowie!

  15 marca 2018 roku odbył się Wojewódzki ...

Czytaj wiecej

Złota tarcza dla ZSG

Sukces Technikum Gastronomiczno-Hotelarskiego - ...

Czytaj wiecej

Patronat

  Nasza szkoła oficjalnie została ...

Czytaj wiecej

Rok dla Niepodległej

  Inicjatywy ZSG związane z drogami ...

Czytaj wiecej

Dziś uczeń, jutro mistrz - Akademia Kulinarna

Akademia Kulinarna - etapy działań Etap ...

Czytaj wiecej

Prev Next

VADEMECUM GIMNAZJALISTY


W miniony czwartek, 8 czerwca,  odbyły się w naszej szkole niecodzienne warsztaty dla uczniów, które poprowadził tegoroczny absolwent, Jan Kałuski.
Janek uzyskał w ubiegłym roku szkolnym stypendium dla uczniów szkół zawodowych  w ramach projektu „ Mazowsze - stypendia dla uczniów szkół zawodowych”. Uzyskane fundusze przeznaczył na pogłębianie swoich zainteresowań w dziedzinie cukiernictwa. Uczestniczył m.in. w dwóch kursach dotyczących rzeźbienia w masie cukrowej oraz nabył stosowne narzędzia i fachową literaturę.
Nasz absolwent podzielił się zdobytymi umiejętnościami i nabytą wiedzą z koleżankami i kolegami z klas pierwszych i drugich, organizując dla nich warsztaty, w czasie których uczyli się wykonywania kwiatów z masy cukrowej. Zaprezentował różne techniki wykonywania kwiatów i elementów dekoracyjnych z masy cukrowej.
Pod jego okiem „rozkwitły’’ barwne anemony, misterna lawenda, różnorodne storczyki i egzotyczne hortensje, wywołując zachwyt  zarówno samych twórców, jak i opiekujących się grupą oraz odwiedzających salę nauczycieli.
Być może wśród uczestników  warsztatów objawi się kolejny wielki talent a apetyt na stypendia wzrośnie? Dziękujemy Jankowi i życzymy mu dalszych, zwłaszcza słodkich, sukcesów!
                                                Opiekun stypendysty - Elżbieta Zarębska

Współpracujemy z:

Selgros Cash&Carry  

 World Chefs

 Makro

 

Transgourmet

 The Westin

 

 Naturel

 

Hilton

 Courtyard

  Mamaison

 

Orbis

Bristol

 Butchery

 

Dora Metal

 Sheraton

Atelier amaro

 

 

 Amber

  Brasserie

Kontakt

00-680 Warszawa
ul.Poznańska 6/8
tel./fax: +48 22 628 56 28
e-mail: sekretariat(at)admzsg.edu.pl
warsztaty: +48 22 621 73 15
e-mail: warsztaty(at)admzsg.edu.pl

Ogłoszenia

Biuletyn Informacji PublicznejBiuletyn Informacji Publicznej                                 

prof.Eugeniusz PijanowskiStrona poświęcona patronowi Eugeniuszowi Pijanowskiemu

Archiwum ZSG do 2017Archiwum szkolne ZSG do 2016

Lokalizacja