Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz

Szanowni Państwo!Miło nam poinformować, że Komitet ...

Czytaj wiecej

Sukces w Konkursie!

Sukces w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym „Zboża ...

Czytaj wiecej

Rekord dla Niepodległej

9 listopada 2018 r. w naszej szkole odbyła się ...

Czytaj wiecej

XX Sesja Zamkowa

W dniu 29 października 2018 roku w Zamku Królewskim w ...

Czytaj wiecej

Zakopanie kapsuły

KAPSUŁA CZASU - Pamiątki dla warszawiaków z 2118 r. ...

Czytaj wiecej

Ślubowanie 2018

18 października 2018 r. w naszej szkole odbyła się ...

Czytaj wiecej

Wyniki konkursu

24 września w naszej szkole odbyła się V edycja ...

Czytaj wiecej

BE ACTIVE

W dniach 23 września - 30 września w naszej szkole ...

Czytaj wiecej

Inauguracja

3 września 2018 roku w naszej szkole odbyło się ...

Czytaj wiecej

Patronat

  Nasza szkoła oficjalnie została ...

Czytaj wiecej

Rok dla Niepodległej

  Inicjatywy ZSG związane z drogami ...

Czytaj wiecej

Dziś uczeń, jutro mistrz - Akademia Kulinarna

Akademia Kulinarna - etapy działań Etap ...

Czytaj wiecej

Prev Next
Nasza Szkoła od początku swojego istnienia jest bardzo mocno związana z historią Warszawy, dla której kształciła specjalistów w zawodach gastronomicznych.  Obecnie w ZSG przy ul. Poznańskiej 6/8 naukę pobiera ponad 1100. uczniów  w 45. oddziałach, pracuje 130. nauczycieli. Dyrektorem szkoły od 2016 r. jest mgr inż. Marzena Cieślak, dzięki której nasza placówka wyróżnia się wśród szkół warszawskich wysokim poziomem kształcenia ogólnego i zawodowego, bogatą ofertą edukacyjną, dobrą bazą dydaktyczną, estetyką pomieszczeń i atmosferą sprzyjającą dobrej pracy i nauce.

Absolwenci ZSG studiują w wyższych uczelniach lub pracują w renomowanych warszawskich restauracjach i hotelach. Są doceniani za dobre przygotowanie zawodowe, wiedzę, umiejętności, profesjonalizm, pracowitość i zdolności medialne oraz autoprezentacyjne. Do 2012 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych młodzież miała możliwość zdobycia wykształcenia na poziomie technikum i szkoły zasadniczej w wielu zawodach – technik organizacji usług gastronomicznych, technik hotelarstwa, kucharz, kelner i kucharz małej gastronomii. Po wprowadzeniu reformy szkolnictwa zawodowego, od roku 2012 szkoła kształci w „nowych” zawodach -  technik żywienia i usług gastronomicznych, technik hotelarstwa, kelner ( w technikum) oraz w zawodzie kucharz i cukiernik na poziomie szkoły zasadniczej.
W zakresie edukacji kulturalnej, patriotycznej, filmowej i regionalnej, szkoła realizuje z powodzeniem od kilku lat programy tematyczne, mające na celu poznanie przez młodzież dziedzictwa kulturowego najbliższego środowiska Polski, Europy oraz przygotowanie uczniów do świadomego i czynnego uczestnictwa w kulturze.
Nad zwiększeniem umiejętności uczniów czuwa Szkolny Zespół Wspierania Uzdolnionych.

Współpracujemy z:

Selgros Cash&Carry  

 World Chefs

 Gastro Magic

 

Transgourmet

 The Westin

 

 Naturel

 

Hilton

 Courtyard

  Mamaison

 

Orbis

Bristol

 Butchery

 

Dora Metal

 Sheraton

Atelier amaro

 

 

 Amber

  Brasserie

Kontakt

00-680 Warszawa
ul.Poznańska 6/8
tel./fax: +48 22 628 56 28
e-mail: sekretariat(at)admzsg.edu.pl
warsztaty: +48 22 621 73 15
e-mail: warsztaty(at)admzsg.edu.pl

Ogłoszenia

Biuletyn Informacji PublicznejBiuletyn Informacji Publicznej                                 

prof.Eugeniusz PijanowskiStrona poświęcona patronowi Eugeniuszowi Pijanowskiemu

Lokalizacja