XVI Obiad czwartkowy

 7 czerwca w naszej szkole odbyła się uroczysta ...

Czytaj wiecej

Sukces w Pułtusku!

Wielki sukces naszych uczniów! W sobotę, 2 czerwca na ...

Czytaj wiecej

Turniej Najlepszy Kucharz - Finał

Aktualizacja 17.05 17 maja w Centrum Techniki Kulinarnej ...

Czytaj wiecej

JESTEŚMY LAUREATAMI

  JESTEŚMY LAUREATAMI „Szkoła zawodowa ...

Czytaj wiecej

Talenty ŚFMT

W dniu 9 kwietnia odbyło się uroczyste wręczenie ...

Czytaj wiecej

Sukces w Lublinie!

W dniach w dniach 22 – 24 marca 2018 r. w Zespole Szkół ...

Czytaj wiecej

Finaliści OWŻ

W dniach 15-16 marca 2018 r., po raz pierwszy, dwójka ...

Czytaj wiecej

Sukces w Wyszkowie!

  15 marca 2018 roku odbył się Wojewódzki ...

Czytaj wiecej

Złota tarcza dla ZSG

Sukces Technikum Gastronomiczno-Hotelarskiego - ...

Czytaj wiecej

Patronat

  Nasza szkoła oficjalnie została ...

Czytaj wiecej

Rok dla Niepodległej

Inicjatywy ZSG związane z drogami Polaków do ...

Czytaj wiecej

Dziś uczeń, jutro mistrz - Akademia Kulinarna

Akademia Kulinarna - etapy działań Etap ...

Czytaj wiecej

Prev Next

Uwaga! Zapraszamy na zakończenie roku szkolnego


 W dniu 9 lipca o godz.16.00 zapraszamy kandydatów przyjętych do naszej szkoły na spotkanie w dużej sali gimnastycznej

VADEMECUM GIMNAZJALISTY


Nasza Szkoła od początku swojego istnienia jest bardzo mocno związana z historią Warszawy, dla której kształciła specjalistów w zawodach gastronomicznych.  Obecnie w ZSG przy ul. Poznańskiej 6/8 naukę pobiera ponad 1100. uczniów  w 45. oddziałach, pracuje 130. nauczycieli. Dyrektorem szkoły od 2016 r. jest mgr inż. Marzena Cieślak, dzięki której nasza placówka wyróżnia się wśród szkół warszawskich wysokim poziomem kształcenia ogólnego i zawodowego, bogatą ofertą edukacyjną, dobrą bazą dydaktyczną, estetyką pomieszczeń i atmosferą sprzyjającą dobrej pracy i nauce.

Absolwenci ZSG studiują w wyższych uczelniach lub pracują w renomowanych warszawskich restauracjach i hotelach. Są doceniani za dobre przygotowanie zawodowe, wiedzę, umiejętności, profesjonalizm, pracowitość i zdolności medialne oraz autoprezentacyjne. Do 2012 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych młodzież miała możliwość zdobycia wykształcenia na poziomie technikum i szkoły zasadniczej w wielu zawodach – technik organizacji usług gastronomicznych, technik hotelarstwa, kucharz, kelner i kucharz małej gastronomii. Po wprowadzeniu reformy szkolnictwa zawodowego, od roku 2012 szkoła kształci w „nowych” zawodach -  technik żywienia i usług gastronomicznych, technik hotelarstwa, kelner ( w technikum) oraz w zawodzie kucharz i cukiernik na poziomie szkoły zasadniczej.
W zakresie edukacji kulturalnej, patriotycznej, filmowej i regionalnej, szkoła realizuje z powodzeniem od kilku lat programy tematyczne, mające na celu poznanie przez młodzież dziedzictwa kulturowego najbliższego środowiska Polski, Europy oraz przygotowanie uczniów do świadomego i czynnego uczestnictwa w kulturze.
Nad zwiększeniem umiejętności uczniów czuwa Szkolny Zespół Wspierania Uzdolnionych.

Współpracujemy z:

Selgros Cash&Carry  

 World Chefs

 Makro

 

Transgourmet

 The Westin

 

 Naturel

 

Hilton

 Courtyard

  Mamaison

 

Orbis

Bristol

 Butchery

 

Dora Metal

 Sheraton

Atelier amaro

 

 

 Amber

  Brasserie

Kontakt

00-680 Warszawa
ul.Poznańska 6/8
tel./fax: +48 22 628 56 28
e-mail: sekretariat(at)admzsg.edu.pl
warsztaty: +48 22 621 73 15
e-mail: warsztaty(at)admzsg.edu.pl

Ogłoszenia

Biuletyn Informacji PublicznejBiuletyn Informacji Publicznej                                 

prof.Eugeniusz PijanowskiStrona poświęcona patronowi Eugeniuszowi Pijanowskiemu

Archiwum ZSG do 2017Archiwum szkolne ZSG do 2016

Lokalizacja