.

SUKCES HOTELARZY Już po raz drugi z rzędu mamy ...

Czytaj wiecej

Dziś uczeń, jutro mistrz - Akademia Kulinarna

AKADEMIA KULINARNA - ETAPY DZIAŁAŃ Etap ...

Czytaj wiecej

I miejsce w konkursie!

IX edycja Ogólnopolskiego Konkursu ...

Czytaj wiecej

III miejsce w XLI edycji OWiUR

W dniach 2-3 czerwca  2017 w Zespole Szkół ...

Czytaj wiecej

Jubileusz

JUBILEUSZ 80 – LECIA ISTNIENIA SZKOŁY ORAZ ...

Czytaj wiecej

Sukces ZSG!

Zarząd Główny Towarzystwa Przyjaciół ...

Czytaj wiecej

Zakończenie roku klas IV

 W piątek, 28 kwietnia, po czterech latach twórczej ...

Czytaj wiecej

ZSG w kancelarii Premiera

W dniu 3 czerwca 2017r. nasza szkoła miała zaszczyt ...

Czytaj wiecej

Prev Next

Profil

W procesie dydaktyczno-wychowawczym kładziony jest nacisk na wiedzę ogólną, kształcenie zawodowe i językowe (uczymy języka angielskiego, niemieckiego i rosyjskiego) oraz rozwój prospołeczny i kulturowy uczniów. W naszej szkole działają liczne koła zainteresowań (zawodowe, artystyczne, literackie, historyczne, naukowe, ekologiczno-prozdrowotne i językowe), organizowane są zajęcia sportowe, wycieczki turystyczno-krajoznawcze, konferencje, konkursy, sesje naukowe, debaty i imprezy artystyczno-rocznicowe, a także pozaszkolne warsztaty edukacyjne i wykłady popularnonaukowe oraz zajęcia laboratoryjne na różnym poziomie zaawansowania dla uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych.

O wysokim poziomie kształcenia w naszej Szkole świadczą przede wszystkim wyniki w nauce. Od kilku lat należymy do czołówki warszawskich techników. Kształcimy efektywnie i innowacyjnie, realizując projekty, programy i angażując młodzież w konkursy. Poza nauką w szkole nasi uczniowie rozwijają swoje pasje, biorąc udział w:

Zrealizowane projekty

- Zajęciach kół zawodowych (cukierniczych, kulinarnych, barmańskich i baristycznych), prowadzonych przez nauczycieli oraz kucharzy, cukierników i barmanów;
- Zajęciach kół zainteresowań: artystycznych, sportowych i przedmiotowych;
- Projektach edukacyjnych realizowanych w szkole, finansowanych z funduszy europejskich;
- Praktykach i szkoleniach o charakterze zawodowym (również zagranicznych);
- Konkursach wewnątrzszkolnych i projektach w ramach Warszawskich Inicjatyw Edukacyjnych;
- Organizowaniu przyjęć i imprez okolicznościowych z udziałem ważnych gości m.in. w Teatrze WarsSawa, Centrum Nauki Kopernik i British Council;
- Zajęciach z przedmiotów zawodowych, prowadzonych w języku obcym branżowym, przez przedstawicieli hoteli;
- Dniach Przedsiębiorczości, w trakcie którego mają możliwość zapoznania się z pracą hotelu przed rozpoczęciem praktyk zawodowych;
- Kursach Wiedzy o Warszawie TPW (Towarzystwo Przyjaciół Warszawy powstało 18 marca 1963 roku, uważa się jednak za kontynuatora tradycji towarzystw powstałych w latach wcześniejszych. Głównym obszarem działalności towarzystwa jest praca z dziećmi i młodzieżą (w tym przyznawanie odznaki Młodego Przyjaciela Warszawy), organizacja konkursu „Warszawa w kwiatach i zieleni”, kursów wiedzy oraz spacerów po stolicy z przewodnikami turystyki miejskiej. Od 2005 roku Towarzystwo Przyjaciół Warszawy jest członkiem międzynarodowej organizacji o nazwie Europa Nostra, zajmującej się ochroną dziedzictwa kultury europejskiej.e są działania na rzecz zachowania pamięci o uczestnikach Powstania Warszawskiego).

 

VADEMECUM GIMNAZJALISTY


Współpracujemy z:

Selgros Cash&Carry  

 World Chefs

 Makro

 

Transgourmet

 The Westin

 

 Naturel

 

Hilton

 Courtyard

  Mamaison

 

Orbis

Bristol

 Butchery

 

Dora Metal

 Sheraton

Atelier amaro

 

 

 Amber

  Brasserie

Kontakt

00-680 Warszawa
ul.Poznańska 6/8
tel./fax: +48 22 628 56 28
e-mail: sekretariat(at)admzsg.edu.pl

warsztaty: +48 22 621 73 15
e-mail: warsztaty(at)admzsg.edu.pl

Ogłoszenia

Biuletyn Informacji PublicznejBiuletyn Informacji Publicznej                                 

prof.Eugeniusz PijanowskiStrona poświęcona patronowi Eugeniuszowi Pijanowskiemu

Archiwum ZSG do 2017Archiwum szkolne ZSG do 2016

Lokalizacja