Wielki sukces naszych uczniów!

W sobotę, 2 czerwca na podzamczu Hotelu Zamek Pułtusk, odbyła się jubileuszowa, 10. edycja Konkursu „Kuchnia polska wczoraj i dziś”.

Naszą szkołę reprezentowały dwie drużyny:

  1. Jakub Małkowski, klasa III BT i Paulina Karaluch, klasa III AT- opiekun Lidia Łojek
  2. Grzegorz Zych i Łukasz Floriańczyk, z klasy IV CT - opiekun Eugenia Kościk

Drużyny miały za zadanie przygotować przystawkę, której składnikiem obowiązkowym był filet z miętusa i jogurt naturalny oraz danie główne, w którym należało wykorzystać udziec z sarny
i borowiki.  

Sędziowie oceniali sposób wykorzystania surowców produktów, użycie technik kulinarnych, prawidłową obróbkę technologiczną, a także organizację pracy, w tym czystość na stanowisku. Najważniejszy jednak był smak dania oraz jego sposób podania.

W kategorii „uczniowie szkół gastronomicznych” Kapituła Konkursu przyznała naszym uczniom I miejsce Jakubowi Małkowskiemu i Paulinie Karaluch, którzy sporządzili:

  • przystawkę: miętus podany na soku z ogórka i mięty w chłodniku z żelem cytrynowym i piklowaną rzodkiewką
  • danie główne: udziec z sarny podany z puree z wędzonej pietruszki, z sosem grzybowo-piwnym, jagodami w miodzie pitnym, carpaccio z borowika i chipsem z jarmużu

oraz II miejsce Grzegorzowi Zychowi i Łukaszowi Floriańczykowi, którzy przygotowali:

  • przystawkę: miętus podany na wiosennej sałatce, z puree z palonego kalafiora, smażoną szalotką, serowym paluchem oraz dżemem rabarbarowo-truskawkowym
  • danie główne: stek z sarny z fondantami ziemniaczanymi, puree z marchewki, karmelizowanym burakiem oraz sosem borowikowym na demi glace i z żelem z wiśni,

Grzegorz Zych i Łukasz Floriańczyk zostali także wyróżnieni  przez „jury smakoszy” za najsmaczniejsze danie konkursowe.

Za zajęcie I miejsca uczniowie jako nagrodę główną otrzymali indeks jednej z wyższych uczelni! Serdecznie gratulujemy sukcesu !!!

 

 

Odsłony: 358

 7 czerwca w naszej szkole odbyła się uroczysta XVI edycja sesji kulturowo-historycznej, utrzymana w twórczym klimacie literackiej biesiady stanisławowskiej zwanej „Obiadem czwartkowym”, w trakcie którego są (od lat) odkrywane kolejne kulturowe „tajemnice” Warszawy, w tym roku związane z drogami Warszawy do niepodległości.  Był to jednocześnie Dzień Kultury („Aleja Gwiazd”) oraz podsumowanie projektu Warszawskich Inicjatyw Edukacyjnych, pt. "Historyczno-literacki wehikuł czasu czyli kulturowe podróże w poszukiwaniu wyzwolonej tradycji i dziedzictwa niepodległej Warszawy (1918-2018)”.

Sesja stanowiła symboliczną kontynuację programu edukacyjnego „W kręgu tajemnic dawnej Warszawy”, zapoczątkowanego kilkanaście lat temu we współpracy z wiceprezesem Fundacji ARTIBUS - Muzyka, Obraz Słowo, historykiem sztuki, panią Marią Szypowską, pod patronatem Biura Edukacji M.st. Warszawa, a obecnie na stałe wpisanego w działalność patriotyczno-kulturową ZSG. Na uroczystość tradycyjnie zostali zaproszeni honorowi i ważni Goście. W konferencji uczestniczyli przedstawiciele Władz Dzielnicy Śródmieście- Burmistrz Dzielnicy Śródmieście m.st. Warszawy – Krzysztof Czubaszek, Naczelnik Wydziału Oświaty i Funduszy Europejskich dla Dzielnicy Śródmieście m.st. Warszawy - Łukasz Kasprzak, Radna Dzielnicy Śródmieście -Katarzyna Joanna Wiśniewska,  przedstawiciele Zarządu Głównego Towarzystwa Przyjaciół Warszawy - wiceprezes  pani Grażyna Dworakowska, Dyrekcja ZSG, nauczyciele szkół warszawskich, zaprzyjaźnieni działacze społeczni - varsavianiści, studenci UW oraz społeczność szkolna ZSG.  Chociaż nie wszyscy mogli przybyć, przesłali jednak swoje wystąpienia, które w trakcie konferencji odczytali uczniowie.

 XVI edycję konferencji uroczyście otworzyła Dyrektor Marzena Cieślak, witając serdecznie Gości, nauczycieli i uczniów szkoły.  Następnie Dyrektor przedstawiła założenia programów kulturowo-varsavianistycznych w ZSG, wskazując na liczne wyróżnienia, jakie szkoła otrzymała w ciągu ostatnich kilkunastu lat. Wskazała również na fakt, że autorka i pomysłodawczynią tych projektów jest pani Ewa Skrońc-Bielak.

Następnie wicedyrektor Elżbieta Fatyga przedstawiła założenia programowe projektów Warszawskich Inicjatyw Edukacyjnych, a Radna dzielnicy Śródmieście, pani Katarzyna Wiśniewska wskazała na ważne znaczenie edukacji varsavianistycznej w kształceniu młodych ludzi, budujących swą tożsamość kulturową. Zwróciła się z podziękowaniem do pani dyrektor Marzeny Cieślak za ogromny wkład i ogrom inicjatyw szkolnych włożony w budowanie tradycji narodowych w Dzielnicy Warszawa Śródmieście.

Burmistrz Dzielnicy Śródmieście m.st. Warszawy – Krzysztof Czubaszek wskazał na fakt, że kształcenie varsavianistyczne jest  niezwykle istotne dla rozwoju społecznego i osobowego młodych pokoleń Polaków. Burmistrz zwrócił się do uczniów ZSG, aby kultywowali chlubne tradycje stolicy. 

Naczelnik Wydziału Oświaty i Funduszy Europejskich dla Dzielnicy Śródmieście m.st. Warszawy - Łukasz Kasprzak w swej krótkiej lekcji patriotyzmu lokalnego zwrócił się do społeczności szkolnej , aby zwróciła uwagę na niezwykle cenną lekcję kulturoznawstwa w zakresie lingwistycznych perypetii wokół określenia „warszawiak”. Warszawiakiem jest bowiem ten, kto kocha i lubi Warszawę, a nie tylko osoba, która w tym mieście urodziła się i nie przyczynia się do rozwoju oraz promocji miasta na terenie kraju i poza jego granicami. Więzi społeczne nie polegają na administracyjnej przynależności terytorialnej lecz na realnym wyborze miejsca, które jest naszą „małą ojczyzną”. Były to słowa szczególne istotne ze względu na fakt, że duża grupa młodzieży uczącej się w ZSG nie urodziła się w Warszawie, ale wybrała sobie stolicę na miejsce swego pobytu. Na tym bowiem polega patriotyzm lokalny.

Następnie nauczyciele i uczniowie zaprezentowali swe wykłady.

Nad całością projektu czuwała koordynator edukacji kulturowej (KEKS) - lider Szkolnego Zespołu Wspierania Uzdolnionych WARS I SAWA, pani Ewa Skrońc-Bielak. Nad przebiegiem konkursu kulturowo-zawodowego o charakterze ekologicznym „Najlepsze ciastko królewskie” i prezentacją umiejętności uczniów czuwały panie: Katarzyna Goliszewska, Beata Kłos i Lidia Łojek. Nad przebiegiem pokazu kulturowo-zawodowego w Restauracji Szkolnej czuwała pani wicedyrektor Marzena Niedośpiał.
 Program uroczystości przedstawiał się następująco:

  • Uroczyste otwarcie Konferencji. Przemówienia zaproszonych Gości.
  • Prezentacja założeń projektu edukacyjnego WIE
  • Konferencja kulturowo - historyczna (wykłady zaproszonych Gości, nauczycieli – pani Monika Stempień, p. Elżbieta Zarębska, pani Małgorzata Łukaszewska, pani Anna Mirończuk, pani Ewa Bielak) oraz artystyczne prezentacje uczniów. Pokaz filmu projektowego WIE, prezentacji tematycznych i piosenek utrzymanych w klimacie dwudziestolecia międzywojennego.  
  • Zwiedzanie wystawy varsavianistycznej Fundacji Artibus oraz Biblioteki Szkolnej.
  • Koncert muzyczny oraz degustacja dla młodzieży w małej Sali gimnastycznej,
  • Prezentacja kulturowo-zawodowych umiejętności uczniów - XVI Warszawski Obiad Czwartkowy Króla Stanisława Augusta w Restauracji Szkolnej pt. „Wiosenny obiad w wyzwolonej Warszawie” -pan Tomasz Pietrzak oraz uczniowie klasy III c. a także kadra warsztatów ZSG Poznańska.

To był kolejny „smaczny dzień” w ZSG , tym razem z ogromnym ładunkiem energii niepodległościowej. Wszystkim dziękujemy za przybycie , uczestnictwo i ogromną pomoc w organizacji tego eventu kulturowego!

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji w galerii (Obiad czwartkowy)- KLIKNIJ

Więcej zdjęć poniżej

 

Odsłony: 587

Aktualizacja 17.05

17 maja w Centrum Techniki Kulinarnej DORA METAL odbył się finał XII edycji Warszawskiego Konkursu Umiejętności Kulinarnych dla Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną „Kucharz Doskonały”. Ta niezwykła impreza skierowana jest do osób z niepełnosprawnością intelektualną, uczestników i uczniów placówek rehabilitacyjno-reintegracyjnych z terenu m.st. Warszawy. Głównym celem tego projektu jest wyrównywanie szans i poprawa wizerunku tej grupy ludzi. Gospodarzem imprezy było Stowarzyszenie Otwarte Drzwi, a całą imprezę poprowadziła znana aktorka Joanna Brodzik. W tegorocznej edycji wzięły udział trzyosobowe drużyny w których składzie znaleźli się również znani i lubiani artyści z Reprezentacji Artystów Polskich w piłce nożnej. Wcielający się w rolę wolontariuszy uczniowie naszej szkoły odpowiadali za wcześniejsze przygotowanie uczestników i pomoc podczas gali finałowej. Ich wiedza i doświadczenie okazały się bezcenne w kuchennej rywalizacji, której tegorocznym tematem było polskie menu z tradycyjną recepturą.

Fotorelacja w galerii - Turniej-finał

31 stycznia 2018 roku w naszej szkole odbyły się okręgowe eliminacje I Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz. Celem turnieju jest kultywowanie, upowszechnianie i wzbogacanie wiedzy kulinarnej, jak również rozwijanie umiejętności uczniów kształcących się w zawodzie „kucharz”. Osobą odpowiedzialną za wydarzenie była pani Marzena Niedośpiał - wicedyrektor szkoły, a nad całością przedsięwzięcia czuwała dyrektor naczelna- Marzena Cieślak. W szranki zmagań zawodowych stanęło 5. uczniów klas trzecich ze szkół branżowych I stopnia z województwa mazowieckiego. Zmagania uczniów nadzorowało Jury, któremu przewodniczył wizytator, przedstawiciel Mazowieckiego Kuratora Oświaty, pan Kamil Kujawa wraz z panią wicedyrektor Marzeną Niedośpiał. Członkami komisji oceniającej byli przedstawiciele Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, panowie: Mariusz Nowicki, Ryszard Dudziak, Paweł Zieliński, Jacek Schliske, a także opiekunowie biorących udział w turnieju uczniów. Sprawdzenie wiedzy kulinarnej zawodników odbyło się w formie testu pisemnego. Sprawdzian umiejętności praktycznych polegał na przygotowaniu 3 porcji dania zasadniczego z wykorzystaniem drobiu według własnej inwencji. Oczekiwanie na wyniki uświetnili swoim występem, uczniowie naszej szkoły, wykonując artystyczny pokaz freestyle z użyciem tac pod okiem nauczyciela Grzegorza Skierkowskiego. Uroczystego wręczenia nagród dokonały panie wicedyrektor Marzena Niedośpiał i Elżbieta Fatyga. 

A oto wyniki turnieju:

I miejsce - Zuzanna Bartler  z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. E. Pijanowskiego w Warszawie

II miejsce - Jakub Podołowski z Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich im. S. Bergera w Warszawie

III miejsce - Kacper Zybura z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich z Radomia

Główną nagrodę, w postaci ręcznie wykonanego etui z naturalnej skóry ROLLCASE wraz z zestawem noży ufundowała firma MISEENPLACE S.C. Profesjonalny sprzęt gastronomiczny przekazali Państwo Janina i Jakub Plasota, właściciele Restauracji Karczma u Jakuba. Restauracja Pod Gigantami obdarowała 2 uczniów tygodniowymi stażami, a jeden z zawodników został nagrodzony voucherem o wartości 300 złotych do Klubu Studenckiego K55. Wszystkich uczestników turnieju Firma Bukat Hurtownia Warzyw i Owoców obdarowała   owocami. Organizatorzy turnieju Zespół Szkół Gastronomicznych im. E. Pijanowskiego w Warszawie ufundowali opiekunom i zawodnikom profesjonalne książki o tematyce gastronomicznej oraz sprzęt gospodarstwa domowego. Szczególne podziękowania kierujemy do firmy TransGourmet właścicieli Selgros cash&carry za przekazania surowców żywnościowych wykorzystanych do zorganizowania turnieju.

Uczestnicy i zaproszeni Goście złożyli podziękowania na ręce pani dyrektor Marzeny Cieślak (organizatora konkursu) za profesjonalne i innowacyjne zaaranżowanie przebiegu przedsięwzięcia oraz ciepłe i życzliwe przyjęcie w siedzibie turnieju. Uczniowie przybyli do szkoły serdecznie podziękowali za gościnność oraz życzliwą, ciepłą atmosferę , jaka panowała w trakcie całej imprezy edukacyjnej. Szczególne pochwały otrzymali uzdolnieni artystycznie i zawodowo kelnerzy-freestyle’owcy, którzy wzbudzili ogromne zainteresowanie swym finezyjnym pokazem umiejętności zawodowych.

Serdecznie gratulujemy zarówno uczniom, jak i ich opiekunom, jednocześnie życząc sukcesów w etapie centralnym turnieju.

Dyrekcja Zespołu Szkół Gastronomicznych serdecznie dziękuje sponsorom, uczniom naszej szkoły i ich rodzicom, nauczycielom, pracownikom  za pomoc i pracę przy organizacji turnieju!

Wspólne przedsięwzięcie po raz kolejny udowodniło, że społeczność „Poznańskiej” jest niezawodna i scalona w swym działaniu na rzecz oświaty.

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji w galerii (Turniej)

Odsłony: 2015

W dniu 9 kwietnia odbyło się uroczyste wręczenie nagród i wyróżnień w Śródmiejskim Festiwalu Młodych Talentów - Konkurs Muzyczny, Fotograficzny i Filmowy. Nagrody wręczał Pan Łukasz Kasprzak, Naczelnik Wydziału Oświaty i Funduszy Europejskich dla Dzielnicy Śródmieście m.st. Warszawy, Dyrekcja MDK Łazienkowska oraz zaproszeni Goście Honorowi - przedstawiciele ZAIKS-u i mediów Kultury.

 Nasza uczennica Małgorzata Kądziela zdobyła III miejsce w kategorii I Szkół Ponadgimnazjalnych i uzyskała tym samym prestiżową Brązową Wenę, którą odebrała z rąk Pana Naczelnika. Złotej Weny w tej kategorii (I) nie przyznano.

Pan Naczelnik pogratulował również sukcesu uczennicy- pani Ewie Bielak - jej opiekunce artystycznej i jednocześnie polonistce.

Pan Naczelnik skierował również podziękowania do Dyrektorów Szkół, które brały udział w tegorocznym konkursie.

Jury wskazało na duży profesjonalizm występujących uczennic w kategorii solo.

Serdecznie gratulujemy Małgosi Kądzieli z klasy II c!

W ostatecznych eliminacjach brali również udział: Maria Prokopowicz i Adrian Bedyński.

Po zakończonej Gali rozdania nagród wszyscy uczestnicy zostali zaproszeni na wernisaż prac fotograficznych oraz lekki i zdrowy poczęstunek wiosenny.

Jury Festiwalu obradowało w składzie:

  • p. Agnieszka Zielińska
  • p. Krzysztof Heering
  • p. Aleksander Pałac
  • p. Rafał Podraza

Poniżej wyniki konkursowe:

Szkoły ponadgimnazjalne, solo (kat I.)

Srebrna Wena – Natalia Kucharska (XV LO im. Narcyzy Żmichowskiej)

Brązowa Wena – Małgorzata Kądziela (Technikum Gastronomiczno- Hotelarskie Nr 1)

Wyróżnienia:

Szkolna Grupa Artystyczna (XI LO im. Mikołaja Reja)

Więcej zdjęć na stronie MDK

Odsłony: 876


W dniach w dniach 22 – 24 marca 2018 r. w Zespole Szkół nr 5 im. Jana Pawła II w Lublinie odbyły się centralne eliminacje XXII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu  i Żywności. Organizatorem Olimpiady jest Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu i jest ona adresowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych: techników i liceów. Stanowi dla młodzieży doskonałą szansę do zaprezentowania swojej wiedzy na ogólnopolskim forum. Naszą szkołę reprezentowali uczniowie Technikum Gastronomiczno-Hotelarskiego Nr1:  Marta Faryniarz z klasy 2 b i Robert Nicewicz z klasy 4 c, którzy wywalczyli Tytuł Laureata, zdobywając nie tylko nagrody rzeczowe, ale przede wszystkim  przywileje w postaci  zwolnienia z części pisemnej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie oraz możliwość korzystania ze specjalnych uprawnień w wybranych szkołach wyższych na kierunkach zgodnych z profilem Olimpiady. Dodatkowo zostaliśmy uhonorowani pucharem dla najlepszej szkoły przygotowującej olimpijczyków w XXII edycji Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Podkreślono nasze zaangażowanie i systematyczny, już od wielu lat, udział naszych uczniów w zmaganiach olimpijskich, z czego oczywiście jesteśmy bardzo dumni.  
Gratulujemy Marcie i Robertowi oraz dziękujemy opiekunkom naszych laureatów   paniom:  Aleksandrze Krawczyk i Edycie Gulińskiej - za wieloletni wkład pracy w przygotowanie wielu finalistów i laureatów.

Odsłony: 698
W dniach 15-16 marca 2018 r., po raz pierwszy, dwójka uczniów reprezentowała naszą szkołę podczas centralnych eliminacjach XX Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności odbywających się w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu, który wraz  z Wydziałem Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu  Przyrodniczego w Poznaniu był współorganizatorem Olimpiady. Choć tematyka odbiegała nieco  od profilu naszej szkoły  i wymagała ogromnego wysiłku w zdobyciu wiedzy wykraczającej poza program szkoły, choćby na temat analizy żywności, technologii żywności czy maszynoznawstwa,  jednak postanowiliśmy przyłączyć się do rywalizacji.
I było warto. Do finału zakwalifikowano 45 uczniów z 26 szkół.    
Nasi uczniowie: Marta Faryniarz z klasy 2 b TGH i Łukasz Floriańczyk z klasy 4 c TGH zdobyli Tytuł Finalisty, a tym samym specjalne przywileje, tzn. zwolnienie z części pisemnej egzaminu potwierdzającego  kwalifikacje w zawodzie oraz możliwość korzystania z określonych uprawnień  w wybranych szkołach wyższych. Nasi finaliści centralnego etapu Olimpiady wykazali się wysokim poziomem wiedzy i umiejętności, czego im serdecznie gratulujemy. Podziękowania kierujemy również do nauczycieli przedmiotów zawodowych – pani Edyty Gulińskiej i pani Aleksandry Krawczyk, które z wielką determinacją i zaangażowaniem mobilizowały uczniów podczas przygotowań oraz dostarczały niezbędnych materiałów naukowych.
Odsłony: 676
  15 marca 2018 roku odbył się Wojewódzki Konkurs Kulinarny ,,Nowoczesna Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Wielkanocnych” w Zespole Szkół Nr 1 im. Marii Skłodowskiej-Curie w Wyszkowie.
Przedmiotem rywalizacji konkursowej było przygotowanie przekąski gorącej z wykorzystaniem wątróbki drobiowej, jaj oraz buraków.
Sędziowie oceniali prezentowane dania pod względem użytych technik kulinarnych, sposobu wykorzystania produktów, umiejętności organizacyjne, aranżację i smak potrawy oraz wiedzę z zakresu tematyki wiodącej.
Naszą szkołę reprezentowali uczniowie technikum, Paulina Karaluch z klasy III a i Jakub Małkowski z klasy III b, którym kapituła konkursu przyznała I miejsce. Uczniowie sporządzili: terrinę z wątróbek indyczych z konfiturą buraczano-malinową, majonezem jałowcowym, cebulą

marynowaną, chipsem z buraka, jajem przepiórczym i posypką orzechową.
Paulinie i Jakubowi wraz z opiekunem Lidią Łojek serdecznie gratulujemy zwycięstwa i życzymy dalszych sukcesów.

 
     
   
Odsłony: 1166

Sukces Technikum Gastronomiczno-Hotelarskiego - jesteśmy ponownie „ZŁOTĄ SZKOŁĄ”- uzyskaliśmy I miejsce w Warszawie !

Znak jakości szkoły 2018 należy do nas! Przypinamy sobie ZŁOTĄ TARCZĘ! 

Zajęliśmy 1.miejsce w Warszawie jako TECHNIKUM GASTRONOMICZNO-HOTELARSKIE!

Dla najlepszych polskich liceów i techników zostały wprowadzone specjalne tytuły i wyróżnienia graficzne o kształcie szkolnych tarcz, będące potwierdzeniem wysokiej jakości pracy tych szkół. Zdobycie miejsca w czołówce ogólnopolskiego Rankingu Szkół Ponadgimnazjalnych PERSPEKTYWY jest dla każdego liceum i technikum zasłużonym powodem do dumy. 

Świadczy to przecież o dobrej atmosferze w szkole, tworzonej wspólnie przez znakomitą kadrę, ambitnych uczniów, a także władze samorządowe dbające o właściwe warunki nauczania.  

Zgodnie z przyjętym przez Fundację Edukacyjną Perspektywy zasadami  NASZA SZKOŁA JEST ZŁOTA i  mamy prawo używać w 2018 roku tytułu honorowego „Złotej Szkoły 2018”  i związanego z tym graficznego znaku jakości. Poniżej informacja Fundacji:

Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie Nr 1 w Warszawie jest wśród 300 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2018 i przysługuje mu tytuł "Złotej Szkoły 2018".

Czytaj więcej na stronie Perspektyw

Odsłony: 1322

 

Nasza szkoła oficjalnie została objęta patronatem Zachęty - Narodowej Galerii Sztuki. O patronat ubiegały się szkoły warszawskie, objęte programem wspierania uczniów uzdolnionych. Podstawowym celem programu jest wzmacnianie współpracy szkół z instytucjami. Wniosek aplikacyjny został złożony przez dyrektora Zespołu Szkół Gastronomicznych Marzenę Cieślak we współpracy ze Szkolnym Zespołem Wspierania Uzdolnionych, którego liderem jest Ewa Bielak.

Od grudnia 2017 roku ZSG oficjalnie uczestniczy w stołecznym programie WARSA i SAWY pt. „WARS i SAWA bliżej Społeczności, Nauki, Sztuki - czyli SeNS wspierania uzdolnionych”. O patronat mogły ubiegać się tylko te szkoły, które spełniły kilkanaście wymogów, w tym uzyskały Bezterminowy Certyfikat Wspierania Uzdolnionych WARS I SWA. Jest to wielkie wyróżnienie dla nasze szkoły oraz uznanie dla dotychczasowej działalności w zakresie wspierania uczniów uzdolnionych. Dyrektor Marzena Cieślak oraz lider Ewa Skrońc-Bielak serdecznie zapraszają wszystkich nauczycieli i uczniów do aktywnego uczestnictwa w programie „WARS i SAWA bliżej Społeczności, Nauki, Sztuki - czyli SeNS wspierania uzdolnionych”. Czytaj więcej na stronie projektu " Wars i Sawa"

Odsłony: 1132

  Osiągnięcia Szkoły

Certyfikat Varsavianistyczna Szkoła

  Certyfikat Szkoła Bez Przemocy

 

 

 

 

 

 

 

  ZSG Liderem Varsavianistycznej Szkoły