AKADEMIA KULINARNA- ETAPY DZIAŁAŃ

Etap I -zajęcia inauguracyjne

1. 13 marca 2017 r. odbyły się pierwsze zajęcia warsztatowe „Dziś uczeń, jutro mistrz”, które zapoczątkowały cykl zajęć sponsorowanych i prowadzonych przez przedstawicieli firmy Transgourmet Selgros cash & carry. Zajęcia prowadzić będą Szefowie Kuchni i Doradcy Kulinarni Selgrosu Cash&Carry i Transgourmet, Pan Krystian Zalejski, który wiedzę i umiejętności zdobywał we Włoszech, Francji i Hiszpanii pracując w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelina oraz w hotelach należących do sieci Relais&Chateaux, był prywatnym kucharzem Ambasadora Wielkiej Brytanii w Polsce, prowadził autorski program emitowany w TVN Warszawa Smaki Miasta, był współprowadzącym SmaczneGo w TVP2 oraz Pan Karol Lisiński, który jest absolwentem naszej szkoły i jak sam o sobie mówi kucharzem z wykształcenia i zamiłowania, jest magistrem zarządzania gastronomią i hotelarstwem, specjalistą w zakresie żywienia zbiorowego a doświadczenie zdobywał w prestiżowych placówkach gastronomicznych w Warszawie.

W pierwszych zajęciach z tego cyklu uczestniczyła klasa 1 a TGH o specjalizacji technik żywienia i usług gastronomicznych. Tematem warsztatów była charakterystyka makaronów i sosów oraz ich wykorzystanie w produkcji potraw. Uczniowie mieli okazję sami wyprodukować różne rodzaje makaronów oraz dokonać ich oceny towaroznawczej.

Fotorelacja z inauguracji Akademii:

Więcej o następnych etapach projektu czytaj na stronie Akademii: AKADEMIA KULINARNA

  Osiągnięcia Szkoły

Certyfikat Varsavianistyczna Szkoła

  Certyfikat Szkoła Bez Przemocy

 

 

 

 

 

 

 

 Wyróżnienie za szczególne zaangażowanie podczas obchodów Ogólnopolskiego Dnia Praw Dziecka 2016