Szkoła zawarła porozumienia o współpracy w zakresie kształcenia w zawodach branży gastronomicznej i hotelarskiej:

  • Ze Spółką ORBIS S.A. Oddział Hotel Novotel - objęto patronatem uczniów klas o specjalności technik hotelarstwa;
  • Z firmą Transgurmet, właściciel Selgros - objęto patronatem uczniów klas o specjalności technik żywienia i usług gastronomicznych oraz cukiernik;
  • Z Hotelem Marriott, który objął patronatem uczniów klas o specjalności kelner;
  • Z Hotelem Hilton, który objął patronatem uczniów klas o specjalności kucharz;

Współpraca będzie polegała na doskonaleniu zawodowym uczniów i nauczycieli oraz na wzbogacaniu bazy dydaktycznej szkoły.

Współpracujemy:

  • Z Europejskim Stowarzyszeniem Szkół Hotelarsko-Turystycznych (AEHT), co umożliwia uczniom udział w konkursach międzynarodowych;
  • Z Włoskim Instytutem Kulinarnym dla Cudzoziemców;
  • Z uczelniami: Szkołą Główną Gospodarstwa Wiejskiego, Wyższą Szkołą Gastronomii i Hotelarstwa w Poznaniu oraz Politechniką Warszawską;
  • Z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni - w budynku szkoły znajduje się siedziba stowarzyszenia;
  • Ze stowarzyszeniami barmanów, kucharzy i kelnerów;
  • Z Grupą Dora Metal, z którą co roku organizujemy ogólnopolski konkursu dla szkół gastronomicznych „Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia”.

Współpracujemy również z hotelami:

  • Sheraton
  • Bristol
  • Courtyard by Marriott Warsaw Airport
  • Radisson Blu Sobieski Hotel
  • Radisson Blu
  • Double Tree by Hilton
  • Intercontinental
  • Le Regina
  • Mercure Warszawa Centrum
  • Palace Polonia
  • Regent
  • Westin

  Osiągnięcia Szkoły

Certyfikat Varsavianistyczna Szkoła

  Certyfikat Szkoła Bez Przemocy

 

 

 

 

 

 

 

 Wyróżnienie za szczególne zaangażowanie podczas obchodów Ogólnopolskiego Dnia Praw Dziecka 2016