XXII edycja Turnieju na Najlepszego Ucznia w zawodzie Cukiernik ,,W krainie dobranocek”
      25 stycznia 2017 r. w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Majdańskiej w Warszawie odbył się etap XXII edycji Turnieju na Najlepszego Ucznia w zawodzie Cukiernik. Temat przewodni konkursu ,,W krainie dobranocek”.
      Konkurs składał się z etapu pisemnego i praktycznego. Etap pisemny eliminacji szkolnych przeszli Angelika Ogonowska oraz Marek Szybowski uczniowie klasy 3 c ZSG w zawodzie Cukiernik.
Przed etapem praktycznym uczniowie pisali test teoretyczny w którym zdobyli największą liczbę punktów. Etap praktyczny polegał na wykonaniu tortu z dekoracją, babeczek bankietowych i figurek z dowolnego surowca. Angelika Ogonowska zajęła III miejsce. Gratulujemy!!!

Przygotowaniem teoretycznym do Turnieju zajmowała się: Aneta Czarnota – Kołcoń, przygotowaniem praktycznym uczniów do turnieju zajmowali się: Lidia Górska, Ewa Żochowska i Dariusz Wierzbicki

  Osiągnięcia Szkoły

Certyfikat Varsavianistyczna Szkoła

  Certyfikat Szkoła Bez Przemocy

 

 

 

 

 

 

 

 Wyróżnienie za szczególne zaangażowanie podczas obchodów Ogólnopolskiego Dnia Praw Dziecka 2016