ZSG im. E. Pijanowskiego
Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie Nr 1 
Branżowa Szkoła Gastronomiczna I stopnia
znaczek bipHerb Polski
1 minuta czytania

X Edycja Tygodnia Włoskiego w ZSG Poznańska

 

Za nami wyjątkowe święto kultury, smaków i tradycji Italii. To już kolejny raz, kiedy nasza szkoła zamienia się w pełną życia „Italię”, a korytarze pachną aromatem prawdziwej kuchni Półwyspu Apenińskiego.

 

Tę edycję rozpoczął wyjątkowy gość Roberto Cafiero, Dyrektor Biura ICE (Italian Trade Agency) w Warszawie, a warsztaty prowadzili Cristina Catese, Prezes Federacji Włoskich Kucharzy w Polsce (F.I.C. Polska) oraz Fabio Pantano i Janver Hassan.

 

X Tydzień Włoski pokazał, że to nie tylko kulinarne doświadczenie, lecz także żywa lekcja historii, języka i kultury. Wspólne warsztaty, degustacje i projekty udowodniły, jak ważne jest odkrywanie świata poprzez praktykę i współpracę.

 

Dziękujemy wszystkim, którzy włożyli serce w organizację tej edycji - za zaangażowanie, energię i atmosferę, która zostanie z nami na długo.

Do zobaczenia za rok - a presto! 🇮🇹✨

 

Blank_5_Grids_Collage_6.png

Wydarzenia X Edycja Tygodnia Włoskiego w ZSG Poznańska
Ustawienia dostępności
Wysokość linii
Odległość między literami
Wyłącz animacje
Przewodnik czytania
Czytnik
Wyłącz obrazki
Skup się na zawartości
Większy kursor
Skróty klawiszowe