ZSG im. E. Pijanowskiego
Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie Nr 1                                          Branżowa Szkoła Gastronomiczna I stopnia
znaczek bipHerb Polski

Szkolimy się z Transgourmet Selgros.

1 minuta czytania

Instytut Kulinarny Selgros w Piasecznie to nasz największy partner szkoleniowy zarówno dla uczniów jak i nauczycieli.

Raz w miesiącu dwie grupy uczniów wyjeżdżają na szkolenia do Instytutu. W roku szkolnym 2023/2024 realizujemy szkolenia z zakresu baristyki dla klas czwartych technikum, zaś klasy drugie trenują pod okiem specjalistów wykorzystanie podrobów w produkcji potraw. Klasa druga cukiernika szkoliła się z deserów talerzowych.

W lutym w naszej szkole odbyły się warsztaty kulinarne dla klas trzecich z wykorzystaniem produktów kuchni świata. Wśród gości w roli trenerów Bartosz Peter – kapitan Kadry Narodowej Kucharzy, Marek Burkacki i Bartłomiej Gora, nasi absolwenci wraz z Panem Krzysztofem Wodzińskim Managerem Instytutu Kulinarnego Transgourmet w Piasecznie. Nasi uczniowie uczyli się wykonania Sushi i Sashimi, Burrito con carne i Pasty fresca putanesca z kurczakiem.

Bardzo dziękujemy za wszystkie szkolenia, warsztaty, surowce. Z profesjonalistami przyjemnie pracować .



























Poprzedni artykuł
Informacje Doradztwo zawodowe Szkolimy się z Transgourmet Selgros.
Ustawienia dostępności
Wysokość linii
Odległość między literami
Wyłącz animacje
Przewodnik czytania
Czytnik
Wyłącz obrazki
Skup się na zawartości
Większy kursor
Skróty klawiszowe