ZSG im. E. Pijanowskiego
Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie Nr 1 
Branżowa Szkoła Gastronomiczna I stopnia
znaczek bipHerb Polski
1 minuta czytania

DRUGA EDYCJA KONKURSU
KULINARNY PUCHAR POLSKIEGO MIĘSA WOŁOWEGO I WIEPRZOWEGO

W Instytucie Kulinarnym Transgourmet, odbyła się druga edycja konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego.

 

Uczniowie z Naszej Szkoły

Julia Oszczyk i Grzegorz Wojtkowski

pod opieką pani Lidii Łojek zajęli pierwsze miejsce w konkursie.

Na przystawkę przygotowali: tatar z polskiej wołowiny z wędzonym węgorzem, musem jabłkowo-chrzanowym, rzodkiewką, tiulem z czarnuszką i pudrem borowikowym, a na danie główne: polski schab wieprzowy w trzech odsłonach: grillowany, smażony i gotowany z marchewką i pasternakiem, puree z zielonego groszku i sosem cząbrowym na bazie demi glace.

Dodatkowo jury przyznało wyróżnienie w kategorii: "Najlepsze danie główne z mięsa wieprzowego".

Serdecznie gratulujemy!

 

lojekmieso.webp





Szkoła 2025 Osiągnięcia!!! Druga edycja konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego
Ustawienia dostępności
Wysokość linii
Odległość między literami
Wyłącz animacje
Przewodnik czytania
Czytnik
Wyłącz obrazki
Skup się na zawartości
Większy kursor
Skróty klawiszowe