ZSG im. E. Pijanowskiego
Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie Nr 1                                          Branżowa Szkoła Gastronomiczna I stopnia
znaczek bipHerb Polski

Druga edycja konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego

1 minuta czytania

W Instytucie Kulinarnym Transgourmet, odbyła się druga edycja konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego.

Uczniowie z naszej szkoły Julia Oszczyk i Grzegorz Wojtkowski pod opieką pani Lidii Łojek zajęli pierwsze miejsce. Na przystawkę przygotowali: tatar z polskiej wołowiny z wędzonym węgorzem, musem jabłkowo-chrzanowym, rzodkiewką, tiulem z czarnuszką i pudrem borowikowym, a na danie główne: polski schab wieprzowy w trzech odsłonach: grillowany, smażony i gotowany z marchewką i pasternakiem, puree z zielonego groszku i sosem cząbrowym na bazie demi glace.

Dodatkowo jury przyznało wyróżnienie w kategorii: "Najlepsze danie główne z mięsa wieprzowego".

Serdecznie gratulujemy!

 





Szkoła Osiągnięcia Druga edycja konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego
Ustawienia dostępności
Wysokość linii
Odległość między literami
Wyłącz animacje
Przewodnik czytania
Czytnik
Wyłącz obrazki
Skup się na zawartości
Większy kursor
Skróty klawiszowe