ZSG im. E. Pijanowskiego
Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie Nr 1 
Branżowa Szkoła Gastronomiczna I stopnia
znaczek bipHerb Polski
1 minuta czytania

Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania w naszej szkole

6 listopada w naszej szkole obchodziliśmy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania, który przypada 8 listopada. Celem tego dnia jest promowanie zdrowych nawyków żywieniowych, świadomego odżywiania i gotowania z wykorzystaniem naturalnych składników.

Z tej okazji podczas długiej przerwy uczniowie mogli skosztować pysznej, aromatycznej zupy dyniowej, przygotowanej specjalnie na to wydarzenie. Ponadto zorganizowano konkurs na ulotkę promującą zdrowe gotowanie i styl życia – uczniowie wykazali się dużą kreatywnością i wiedzą na temat zasad zdrowego odżywiania.

 Laureaci konkursu:
I miejsce: Daria D. (kl. 1D TGH)
II miejsce ex aequo: Alicja Ch. (kl. 2A BSG) oraz Aleksandra M. (kl. 1C TGH)
Wyróżnienie: Sofiia M. (kl. 1D TGH)

Dziękujemy wszystkim za zaangażowanie i wspólne świętowanie tego wyjątkowego dnia!

 Blank_5_Grids_Collage_1.webp

Poprzedni artykuł
Wydarzenia Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia
Ustawienia dostępności
Wysokość linii
Odległość między literami
Wyłącz animacje
Przewodnik czytania
Czytnik
Wyłącz obrazki
Skup się na zawartości
Większy kursor
Skróty klawiszowe