ZSG im. E. Pijanowskiego
Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie Nr 1                                          Branżowa Szkoła Gastronomiczna I stopnia
znaczek bipHerb Polski

Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania

1 minuta czytania

W dniu 8 listopada obchodziliśmy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Celem tego święta jest promowanie zdrowego jedzenia, dobrych nawyków żywieniowych oraz informowanie o konsekwencjach złej diety. Z tej okazji został zorganizowany konkurs na plakat, w którym wzięło udział 21 zespołów. Zwycięzcy zostali wyłonieni przez społeczność szkolną – uczniów i nauczycieli w wyniku internetowego głosowania.

A oto nasi laureaci:
- miejsce I- Jessica Krawczyńska, Martyna Mancewicz klasa 1D TGH
- miejsce II- Michał Mierzwa, Gabriel Charubin klasa 2A TGH
- miejsce III- Gabriela Kitzman, Nicola Łuczak klasa 1A TGH


Organizatorkami konkursu były Panie Edyta Gulińska oraz Magdalena Witecka. Za przygotowanie  i zaserwowanie  zupy dziękujemy bardzo Pani Ewelinie Warchoł wraz z uczniami klasy  3A TGH oraz 3E TGH. Nagrody książkowe dla  zwycięzców konkursu i surowce na  przepyszny krem dyniowy z dodatkami zawdzięczamy Paniom Iwonie Namysław i Agnieszce Pawlak-Zubce. Tego dnia w naszej szkole było naprawdę smacznie! Mamy nadzieję, że zasady zdrowego żywienia  są naszej społeczności znane i wszyscy stosują je w praktyce życia codziennego.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wydarzenia Konkursy, turnieje Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania
Ustawienia dostępności
Wysokość linii
Odległość między literami
Wyłącz animacje
Przewodnik czytania
Czytnik
Wyłącz obrazki
Skup się na zawartości
Większy kursor
Skróty klawiszowe