ZSG im. E. Pijanowskiego
Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie Nr 1                                          Branżowa Szkoła Gastronomiczna I stopnia
znaczek bipHerb Polski

Konkurs kulinarny - regulamin

1 minuta czytania

  „Gra w kolory czyli gotujemy z artystą”

 Konkurs fotograficzno-kulinarny na dania przygotowane z okazji rocznicy urodzin Pablo Picasso

Organizatorzy (Dyrekcja ZSG, Szkolny Zespół Wspierania Uzdolnionych. Zespół ds. Promocji) ogłaszają konkurs dotyczący pokazania kuchni regionów hiszpańskich, przypomnienia egzotycznych  smaków, produktów i tradycji kulturowo – kulinarnych, w tym zakorzenionych na stałe w kulturze polskiej.

W związku z obchodami 140. rocznicy urodzin Pablo Picasso tematem wiodącym konkursu  będą „potrawy kolorowe i zdrowe”, których skład opiera się na warzywach, jarzynach, owocach, strączkach, nabiale i jajach.

Celem działań organizatorów jest promocja zdrowego stylu odżywiania, umiejętności artystycznych oraz nawiązanie do wydarzenia, jakim jest pochodzenie i upodobania malarza -  filozofa, niezwykłej osobowości, twórcy-indywidualisty - Pablo Picasso.

A co Go łączy z Warszawą? O tym będziemy was cyklicznie informować.

  1. Organizatorzy główni:
  • Dyrekcja ZSG,
  • Szkolny Zespół Wspierania Uzdolnionych,
  • Zespół ds. Promocji Szkoły
  • Zespół ds. Promocji Ekologii

Honorowy Patronat nad konkursem obejmuje dyrektor Marzena Cieślak.

Osoby odpowiedzialne: Ewa Bielak, Anna Fabisiak, Beata Kłos, Emil Bździuch

Poprzedni artykuł
Wydarzenia Konkursy, turnieje Konkurs kulinarny - regulamin
Ustawienia dostępności
Wysokość linii
Odległość między literami
Wyłącz animacje
Przewodnik czytania
Czytnik
Wyłącz obrazki
Skup się na zawartości
Większy kursor
Skróty klawiszowe