ZSG im. E. Pijanowskiego
Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie Nr 1                                          Branżowa Szkoła Gastronomiczna I stopnia
znaczek bipHerb Polski

Projekt „Krokus”

1 minuta czytania

Po raz szósty w naszej Szkole we współpracy z Irlandzkim Towarzystwem Edukacji o Holokauście oraz Żydowskim Muzeum Galicja realizujemy projekt upamiętniający półtora miliona dzieci zamordowanych w czasie Zagłady.

2  listopada klasy 4a oraz 4 c TGH ze szkolną koordynatorką projektu panią Moniką Stempień posadziły na dziedzińcu szkolnym żółte krokusy, które przypominają o zmarłych dzieciach. W wydarzeniu uczestniczyła Pani Dyrektor Marzena Cieślak oraz panie Agnieszka Stefan i Magdalena Batog.

Uczestnictwo w projekcie to nauka tolerancji, promowanie właściwych postaw i wskazywanie na zagrożenia związane z antysemityzmem, szowinizmem i rasizmem.

Z każdym rokiem krokusów będzie coraz więcej, ponieważ w projekt angażują się uczniowie i nauczyciele na całym świecie. Wiosną zakwitnie ponad półtora miliona krokusów upamiętniających ofiary Holokaustu.

Poprzedni artykuł
Wydarzenia Wydarzenia kulturalne Projekt „Krokus”
Ustawienia dostępności
Wysokość linii
Odległość między literami
Wyłącz animacje
Przewodnik czytania
Czytnik
Wyłącz obrazki
Skup się na zawartości
Większy kursor
Skróty klawiszowe