ZSG im. E. Pijanowskiego
Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie Nr 1                                          Branżowa Szkoła Gastronomiczna I stopnia
znaczek bipHerb Polski

"Słodka Eko-WIEdza”

1 minuta czytania

Realizując założenia projektu „Słodka Eko-WIEdza” dofinansowanego przez m.st. Warszawę w ramach Warszawskich Inicjatyw Edukacyjnych na rok 2022 r. Uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego uczestniczyli w warsztatach kulinarnych zorganizowanych w Centrum Kulinarnym Develey. Uczniowie samodzielnie przygotowywali różne zestawy obiadowe na bazie surowców sezonowych. Utrudnieniem w przyrządzaniu dań było ograniczenie stosowania soli i cukru. Brak tych składników smakowych był rekompensowany dodatkiem naturalnych produktów, które w naturalny sposób wypełniały bukiet smakowy dania.

 

 

Poprzedni artykuł
Następny artykuł
Praca szkoły Projekty Projekty WIE "Słodka Eko-WIEdza”
Ustawienia dostępności
Wysokość linii
Odległość między literami
Wyłącz animacje
Przewodnik czytania
Czytnik
Wyłącz obrazki
Skup się na zawartości
Większy kursor
Skróty klawiszowe