ZSG im. E. Pijanowskiego
Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie Nr 1 
Branżowa Szkoła Gastronomiczna I stopnia
znaczek bipHerb Polski
1 minuta czytania

Warsztaty w Instytucie Kulinarnym Transgourmet

W dniu 6 października br. uczniowie dwóch klas naszej szkoły wzięli udział w warsztatach zorganizowanych przez Instytut Kulinarny Transgourmet.

Klasa 2 c, pod opieką pana Emila Bździucha, uczestniczyła w zajęciach kulinarnych poświęconych przygotowywaniu potraw z mięsa zwierząt rzeźnych. Uczniowie mieli możliwość samodzielnie przyrządzić różnorodne dania, w tym m.in. burgery.

Klasa 3 a, pod opieką pani Iwony Namysław, uczestniczyła w warsztatach baristycznych. Podczas zajęć uczniowie poszerzyli swoją wiedzę na temat gatunków kaw oraz metod ich parzenia. Zdobyte wiadomości teoretyczne mieli okazję wykorzystać w praktyce, przygotowując aromatyczne napoje kawowe.

Udział w warsztatach stanowił cenne doświadczenie zawodowe, umożliwiające uczniom rozwijanie umiejętności praktycznych i pogłębianie wiedzy branżowej.

 

 Blank_6_Grids_Collage.webp

 Blank_5_Grids_Collage.webp

Następny artykuł
Wydarzenia Warsztaty w Instytucie Kulinarnym Transgourmet
Ustawienia dostępności
Wysokość linii
Odległość między literami
Wyłącz animacje
Przewodnik czytania
Czytnik
Wyłącz obrazki
Skup się na zawartości
Większy kursor
Skróty klawiszowe