ZSG im. E. Pijanowskiego
Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie Nr 1                                          Branżowa Szkoła Gastronomiczna I stopnia
znaczek bipHerb Polski

Warsztaty w ramach projektu "Otwarte Laboratoria" w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego na Wydziale Żywienia Człowieka

1 minuta czytania

Dnia 27.05.2024 r. klasa 2A TGH pod opieką wychowawcy Pana Emila Bździucha wybrała się na warsztaty w ramach Projektu Otwarte Laboratoria, odbywającego się w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego na Wydziale Żywienia Człowieka.

Tematem wiodącym zajęć była obróbka cieplna – pieczenie. Spotkanie rozpoczęło się interesującym wykładem, następnie przystąpiliśmy do wypieku muffin wykorzystując różne metody, po czym oceniliśmy podstawowe pomiary organoleptycznie i sensorycznie. W trakcie trwania części praktycznej uczniowie mieli możliwość obsługi profesjonalnego sprzętu do wypieku oraz urządzeń pomiarowych wykorzystanych do sklasyfikowania otrzymanych wyników.

Dziękujemy Pani Alicji Napiórkowskiej za zorganizowanie warsztatów w Katedrze Techniki i Projektowania Żywności dla młodzieży naszej szkoły.





































Następny artykuł
Praca szkoły Partnerzy i współpraca Współpraca Warsztaty w ramach projektu "Otwarte Laboratoria" w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego na Wydziale Żywienia Człowieka
Ustawienia dostępności
Wysokość linii
Odległość między literami
Wyłącz animacje
Przewodnik czytania
Czytnik
Wyłącz obrazki
Skup się na zawartości
Większy kursor
Skróty klawiszowe