ZSG im. E. Pijanowskiego
Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie Nr 1                                          Branżowa Szkoła Gastronomiczna I stopnia
znaczek bipHerb Polski

EUROPEJSKIE MENU KORDIANA

1 minuta czytania

W ramach projektu Warszawskich Inicjatyw Edukacyjnych „Warszawa stolicą pojednania czyli odkrywanie tajemnic miasta różnorodności” realizujemy szkolny event warsztatowy „Europejskie menu Kordiana”. Wyobrażamy sobie, co Konrad mógł oglądać i jadać w trakcie swej podróży po Europie, zanim wrócił do kraju i wstąpił do Szkoły Podchorążych w Warszawie.

WŁOSKIE MENU KORDIANA I WIOLETTY

Dziś przenosimy się do aktu II, rozgrywającego się między innymi we włoskiej willi, a później na drodze. Wiemy, że Wioletta i Kordian spędzają tu wspólne wakacje i są kochankami. Zmysłowa gra Kordiana i Wioletty rozgrywa się na tle przepięknych, włoskich pejzaży.

Praca szkoły Projekty Projekty WIE EUROPEJSKIE MENU KORDIANA
Ustawienia dostępności
Wysokość linii
Odległość między literami
Wyłącz animacje
Przewodnik czytania
Czytnik
Wyłącz obrazki
Skup się na zawartości
Większy kursor
Skróty klawiszowe