ZSG im. E. Pijanowskiego
Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie Nr 1                                          Branżowa Szkoła Gastronomiczna I stopnia
znaczek bipHerb Polski

Zapowiedź projektu"Europejskie menu Kordiana-wędrowca"

1 minuta czytania

W ramach projektu Warszawskich Inicjatyw Edukacyjnych "Warszawa miastem pojednania" sprawdzamy, jakie pyszności przywiózł Kordian ze swej wyprawy do Anglii. Realizujemy event "Europejskie menu Kordiana-wędrowca" i w kolejnych artykułach zaprezentujemy jego doświadczenia kulinarne, które zdobył w trakcie podróży po Europie.

Jako pierwsza merytoryczny komentarz do sytuacji przedstawia Weronika Gurynow z klasy II ap:

Kordian opuścił Dozorcę z wielkim rozczarowaniem. Pomyślał „Szkoda, że tak wygląda Świat. Pieniądze przestały być środkiem do celu, lecz już samym celem”. Idąc uliczkami Londynu i rozmyślając na temat odbytej rozmowy, stwierdził, że jedynym co poprawi mu humor jest filiżanka dobrej kawy z towarzystwem ciepłego puddingu lub chrupiącego shortbread’u. Wszedł więc do pierwszej spotkanej kawiarni, a czując woń świeżo upieczonego ciasta, na jego twarzy pojawił się lekki uśmiech.

Praca szkoły Projekty Projekty WIE Zapowiedź projektu"Europejskie menu Kordiana-wędrowca"
Ustawienia dostępności
Wysokość linii
Odległość między literami
Wyłącz animacje
Przewodnik czytania
Czytnik
Wyłącz obrazki
Skup się na zawartości
Większy kursor
Skróty klawiszowe