Instytut Kulinarny Selgros w Piasecznie to nasz największy partner szkoleniowy zarówno dla uczniów jak i nauczycieli.
Raz w miesiącu dwie grupy uczniów wyjeżdżają na szkolenia do Instytutu. W roku szkolnym 2023/2024 realizujemy szkolenia z zakresu baristyki dla klas czwartych technikum, zaś klasy drugie trenują pod okiem specjalistów wykorzystanie podrobów w produkcji potraw. Klasa druga cukiernika szkoliła się z deserów talerzowych.
W lutym w naszej szkole odbyły się warsztaty kulinarne dla klas trzecich z wykorzystaniem produktów kuchni świata. Wśród gości w roli trenerów Bartosz Peter – kapitan Kadry Narodowej Kucharzy, Marek Burkacki i Bartłomiej Gora, nasi absolwenci wraz z Panem Krzysztofem Wodzińskim Managerem Instytutu Kulinarnego Transgourmet w Piasecznie. Nasi uczniowie uczyli się wykonania Sushi i Sashimi, Burrito con carne i Pasty fresca putanesca z kurczakiem.
Bardzo dziękujemy za wszystkie szkolenia, warsztaty, surowce. Z profesjonalistami przyjemnie pracować .