Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych
 |
|
W trakcie nauki w technikum gastronomicznym w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych będziesz:
- poznawać arkana sztuki kulinarnej pod kierunkiem doświadczonych nauczycieli zawodu i specjalistów ze znanych restauracji i hoteli
- produkować dania o niepowtarzalnych smakach i nowoczesnych dekoracjach
- tworzyć własne receptury potraw i napojów
- poszerzać wiedzę z zakresu dietetyki oraz zdrowej i ekologicznej żywności
- zdobywać doświadczenie u boku znanych szefów kuchni
- brać udział w prestiżowych konkursach kulinarnych
- nabywać dodatkowe umiejętności zawodowe z obsługi kelnerskiej, baristycznej i barmańskiej
- rozwijać umiejętności plastyczne przy projektowaniu i aranżacji potraw
- zdobywać niezbędne w zawodzie umiejętności z zakresu języków obcych
- zdobywać doświadczenie w Akademii Kulinarnej we Włoszech oraz na praktykach we Włoszech i Hiszpanii
Po ukończeniu technikum gastronomicznego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych możesz:
- prowadzić własną działalność gastronomiczną
- podjąć pracę w restauracji, kawiarni, hotelu, gospodzie, pubie, koktajl barze
- być zatrudnionym w kurortach wypoczynkowych, sanatoriach, Spa & Wellness
- pracować w firmach zajmujących się produkcją wyrobów spożywczych
- po zdobyciu doświadczenia, awansować na stanowisko szefa kuchni
- kontynuować naukę na wybranych studiach
|
Tylko u nas masz możliwość zdobycia dodatkowych umiejętności w ramach innowacji dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. W ramach innowacji Trener personalny jako zawód przyszłości będziesz miał okazję poszerzenia wiedzy z zakresu dietetyki. Miłośnicy sztuki kulinarnej będą mieli możliwość rozwoju swoich zainteresowań w ramach innowacji Dzisiaj uczeń jutro mistrz.