Babki, paschy, mazurki to niewątpliwie potrawy kojarzące się ze świętami Wielkanocy.  Dlatego w naszej szkole został zorganizowany konkurs podkreślający słodki smak Wielkanocy.

Uczniowie mieli za zadanie wykonać mazurka z określonych składników. Jury oceniało trudność wykonania, kreatywność oraz ogólne wrażenie estetyczne. Konkurs cieszył się dużą popularnością zarówno wśród uczniów technikum jak i szkoły branżowej. Jury miało wyjątkowo trudny wybór, a najlepsze prace dzieliła niewielka różnica punktów. Po długich obradach wyniki przedstawiły się w następujący sposób:

I miejsce Sylwia Malinowska 1c BSG

II miejsce Amelia Lecińska 2cp BSG

III miejsce Wiktoria Gacka 1c BSG

Wyróżnienia: Iwona Rybarczyk 3c BSG i Damian Pietruszewski 3c TGH

 Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!

Poniżej nagrodzone prace:

I miejsce Sylwia Malinowska 1c BSG

I miejsce Sylwia Malinowska 1c BSG

II miejsce Amelia Lecińska 2cp BSG

II miejsce Amelia Lecińska 2cp BSG

III miejsce Wiktoria Gacka 1c BSG

III miejsce Wiktoria Gacka 1c BSG

Wyróżnienia:

Iwona Rybarczyk 3c BSG

Iwona Rybarczyk 3c BSG

Damian Pietruszewski 3c TGH

Damian Pietruszewski 3c TGH