Babki, paschy, mazurki to niewątpliwie potrawy kojarzące się ze świętami Wielkanocy. Dlatego w naszej szkole został zorganizowany konkurs podkreślający słodki smak Wielkanocy.
Uczniowie mieli za zadanie wykonać mazurka z określonych składników. Jury oceniało trudność wykonania, kreatywność oraz ogólne wrażenie estetyczne. Konkurs cieszył się dużą popularnością zarówno wśród uczniów technikum jak i szkoły branżowej. Jury miało wyjątkowo trudny wybór, a najlepsze prace dzieliła niewielka różnica punktów. Po długich obradach wyniki przedstawiły się w następujący sposób:
I miejsce Sylwia Malinowska 1c BSG
II miejsce Amelia Lecińska 2cp BSG
III miejsce Wiktoria Gacka 1c BSG
Wyróżnienia: Iwona Rybarczyk 3c BSG i Damian Pietruszewski 3c TGH
Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!
Poniżej nagrodzone prace:
I miejsce Sylwia Malinowska 1c BSG
II miejsce Amelia Lecińska 2cp BSG
III miejsce Wiktoria Gacka 1c BSG
Wyróżnienia:
Iwona Rybarczyk 3c BSG
Damian Pietruszewski 3c TGH