W dniu 8 listopada obchodziliśmy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Celem tego święta jest promowanie zdrowego jedzenia, dobrych nawyków żywieniowych oraz informowanie o konsekwencjach złej diety. Z tej okazji został zorganizowany konkurs na plakat, w którym wzięło udział 21 zespołów. Zwycięzcy zostali wyłonieni przez społeczność szkolną – uczniów i nauczycieli w wyniku internetowego głosowania.
A oto nasi laureaci:
- miejsce I- Jessica Krawczyńska, Martyna Mancewicz klasa 1D TGH
- miejsce II- Michał Mierzwa, Gabriel Charubin klasa 2A TGH
- miejsce III- Gabriela Kitzman, Nicola Łuczak klasa 1A TGH
Organizatorkami konkursu były Panie Edyta Gulińska oraz Magdalena Witecka. Za przygotowanie i zaserwowanie zupy dziękujemy bardzo Pani Ewelinie Warchoł wraz z uczniami klasy 3A TGH oraz 3E TGH. Nagrody książkowe dla zwycięzców konkursu i surowce na przepyszny krem dyniowy z dodatkami zawdzięczamy Paniom Iwonie Namysław i Agnieszce Pawlak-Zubce. Tego dnia w naszej szkole było naprawdę smacznie! Mamy nadzieję, że zasady zdrowego żywienia są naszej społeczności znane i wszyscy stosują je w praktyce życia codziennego.