I miejsce – Yulian Chernomazov, klasa 2cp BSG, nazwa: TORT DIETETYCZNY "WALENTYNKOWA RÓŻA"

14 lutego został rozstrzygnięty konkurs „Słodka Walentynka”. Wydarzenie było skierowane do wszystkich uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie. Tematem przewodnim konkursu było promowanie zdrowego stylu życia odżywiania oraz rozwijanie pasji i zainteresowań cukierniczych uczniów. Zadanie uczestników polegało na przygotowaniu i ekspedycji słodkiego wyrobu cukierniczego o walorach prozdrowotnych. W zmaganiach udział wzięło 22 uczniów naszej szkoły. Profesjonalne Jury dokonało oceny wszystkich prac uwzględniając: walory prozdrowotne, dietetyczne, estetykę oraz inwencję twórczą.

III nagroda konkursu anglojęzycznego - stary jeleń w lesie zimą

Już po raz trzeci w okresie przedświątecznym Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego miał przyjemność zaprosić inne warszawskie szkoły średnie do udziału w Międzyszkolnym Konkursie Języka Angielskiego „Tradycje Świąt Bożego Narodzenia w krajach anglojęzycznych,” który patronatem objęła Pani Dyrektor Marzena Cieślak.
W konkursie w tym roku wzięło udział 10 szkół: