Praktyczna nauka zawodu w ZSG im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego realizowana jest podczas odbywania przez uczniów praktyki zawodowej w uznanych restauracjach i największych hotelach w Warszawie. Nasi uczniowie podczas praktyk mają możliwość współpracy z takimi mistrzami kuchni jak: Karol Okrasa, Robert Sowa i Konrad Birek, Jarosław Uściński, Wojciech Modest Amaro, Jacek Grochowina oraz z wieloma innymi uznanymi w branży gastronomicznej fachowcami. Praktyczna nauka zawodu umożliwia uczniom zdobycie umiejętności zawodowych oraz poznanie kultury i organizacji pracy w zespole. Wyróżniający się uczniowie bardzo często po odbyciu praktyk i ukończeniu szkoły otrzymują propozycje pracy w miejscach w których odbywali praktyki.
Zapraszamy do obejrzenia filmu:
W Warsztacie Szkolnym ZSG zajęcia prowadzą doświadczeni specjaliści pracujący w hotelach i restauracjach warszawskich oraz dyplomowani nauczyciele technolodzy.
Warsztat prowadzi ogólnodostępną restaurację i bufet szkolny gdzie podawane są potrawy tradycyjnej kuchni polskiej oraz potrawy kuchni świata i szybkie zdrowe przekąski.
Posiłki przygotowujemy wyłącznie ze świeżych produktów. Potrawy gotowane są w naszej kuchni w dniu wydania, dzięki czemu są zawsze świeże i smaczne.
Organizujemy cateringi na przyjęcia okolicznościowe.
Poniżej filmowa prezentacja naszych umiejętności: