Aktualności
Wywiad z Aliną Suder
- Szczegóły
Wywiad z absolwentką naszej szkoły, dietetyczką i ekspertem żywieniowym – Aliną Suder
- Witamy panią serdecznie i cieszymy się bardzo, że zechciała Pani odwiedzić naszą szkołę.
- I moją też, bo ja przecież… ukończyłam tę szkołę!
Wspomnienie Jarosława Uścińskiego
- Szczegóły
ZSG to miejsce moich kulinarnych narodzin. Pierwszy kontakt z dorosłym światem. To były ciekawe czasy - np. na "Koszykach" obok szkoły konina była... wołowiną. Zorganizowanie składników w „czasie kartkowym”, choćby na technologię, graniczyło z cudem. Jednak pomimo przeciwności większość z nas była uparta. Dzięki ówczesnym nauczycielom, którzy zarażali nas pasją zawodową, zostałem kucharzem. Od wielu lat jestem i czuję się częścią Zespołu Szkół Gastronomicznych „Poznańska”. Wręcz uwielbiam tam przebywać... Prowadzę własną restaurację, bo chciałem gotować.
We własnym biznesie ciężko znaleźć czas na gotowanie. Wraz z moimi Kolegami prowadzimy Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
Organizacja roku szkolnego
Podręczniki 2023/2024
Lista podręczników na kolejny rok szkolny już jest dostępna - TU
Doradztwo zawodowe
Szkolenie zawodowe dla uczniów klas drugich
8.04.2024 r. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet, Hala Selgros Piaseczno, odbyło się kolejne szkolenie zawodowe dla uczniów klas ...